Dvakratne evropske prvakinje so v Leipzigu prišle še do druge zmage v letošnji izvedbi elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Izbranke Toneta Tislja so bile praktično vso tekmo boljši tekmec in imele potek tekme pod nadzorom. Z "nemškima" točkama so tudi dokazale, da so dejansko daleč najmočnejša ekipa v skupini C, v kateri so ob Leipzigu, Sävehofu in Metzu še edine neporažene. Pri Krimu je bila najboljša strelka Barbara Lazović s sedmimi goli.

Tiselj je tekmo začel s pričakovano postavo, v kateri so bile vratarka Talida Tolnai, krilni igralki Tamara Mavsar in Katarina Krpež, krožna napadalka Daniela Piedade in zunanje igralke Barbara Lazović, Anđela Bulatović in Andrea Penezić. Ta postava je precej bolje začela v obrambi kot na prvi tekmi, tako da hitro vodstvo Krima s 5:2 po tretjem zadetku Lazovićeve ni bilo presenetljivo.

V nadaljevanju prvega polčasa so bile krimovke ves čas v ospredju. Nemke so sicer imele nekajkrat priložnost znova poravnati izid, a so precej grešile ob kar razpoloženi Tolnaijevi in dobri obrambi gostij. Ljubljančanke so znova za tri zadetke ušle v 21. minuti z golom Mavsarjeve, najvišjo prednost v prvem polčasu pa so si slovenske prvakinje priigrale v 28. minuti, ko je Krpeževa s krila s svojim tretjim golom na tekmi zadela za 13:9. Na glavni odmor so Tisljeve izbranke nesle tri gole prednosti.

Tiselj, ki je že v prvem polčasu malce rotiral igralke, je ob široki klopi, ki jo ima na voljo, v drugem polčasu prav tako skušal visok ritem vzdrževati z rotacijo igralk. To je v uvodu drugega polčasa delovalo, obramba je bila še naprej dobra, v napadu pa so so si gostje v 36. minuti priigrale najvišjo prednost na tekmi, Oana Manea je zadela za 17:12.

Razlika petih golov je bila v korist Krima še pri 20:15, nato pa so se začele minute temnejšega odtenka v Krimovi igri. Nemke so uspešno ustavljale napade gostij, same pa imele nekajkrat priložnost tudi za praktično izničenje prednosti tekmic, a so se te vedno v ključnih trenutkih znale spet zbrati in zadeti. Prave nevarnosti za preobrat v igri ni bilo, posebej v končnici, ki so jo krimovke odigrale bistveno bolje od domačih in na koncu slavile s štirimi goli prednosti.