Za Belgijcem sta končala Avstralec Luke McKenzie in Nemec Sebastian Kienle, v ženski konkurenci pa sta ob Carfraejevi, ki je postavila rekord proge v svoji konkurenci, na zmagovalnih stopničkah stali še Britanki Rachel Joyce ter Liz Blatchford.

"Skušal sem nastopiti pametno in se je izšlo. Po lanskem letu sem verjel, da sem zmožen zmagati. To leto sem delal res trdo, še nikoli tako. Česa boljšega si nisem želel," je po tekmi dejal belgijski triatlonec, ki je lanski havajski triatlon končal na tretjem mestu. Carfraejeva je na vrhu ene najtežjih preizkušenj na svetu končala leta 2010, prav na vseh preizkušnjah od leta 2009 pa je osvojila eno od prvih treh mest. "Čez dva meseca se poročim. Mislim, da bom s tem lahko plačala račun. Imela sem enega od tistih dni, ko ne veš, da sploh trpiš. Nisem vedela, da sem zmožna takšnega nastopa," je povedala Avstralka.

Pleše je cilj izpolnil že s tem, ko se je uvrstil med 50 profesionalnih tekmovalcev, ki so nastopili na Havajih. Na poti na SP se je odlično odrezal na triatlonih v Celovcu in Kalmarju, kjer je stal na zmagovalnem odru. Velenjčan je na koncu ciljno črto na Havajih prečkal s časom 9:00:59 ure, je pa prehitel lanskega zmagovalca slovite havajske preizkušnje, Avstralca Peta Jacobsa.

Kljub želodčnim težavam, s katerimi se je spopadal na 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka, je David zasedel odlično 27. mesto med profesionalci oz. 50. mesto absolutno.

Pleše ni bil najhitrejši Slovenec

Na eni najtežjih preizkušenj na svetu je med amaterskimi triatlonci oz. v t.i. age-group kategoriji nastopilo še 8 Slovencev, od katerih je najboljši rezultat dosegel Klemen Rojnik, ki je v svoji kategoriji 30-34 let s časom 8:48:35 ure zasedel izjemno drugo mesto, absolutno pa 29. mesto, torej je za 12 minut prehitel slovenskega profesionalca Plešeta in v skupnem seštevku končal 21 mest pred njim.