* Dvorana Zlatorog, gledalcev 2500, sodnika: Igor in Alexei Covalciuc (oba Moldavija).

* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 4, Žuran 5, Janc, Razgor 1 (1), Skube, Poteko, Slišković 2 (2), Potočnik, Zelenović 5, Žabić 1, Lekai 3, Žvižej 4.

* Rhein-Neckar Löwen: Stojanović, Landin, Schmid 1, Gensheimer 10 (6), Roggisch, I. Guardiola 2, Manojlović 1, Sigurmannsson, Harbok, Prodanović 1, Myrhol 6, Groetzki 2, Karason 1, G. Guardiola 1, Ekdahl 3.

* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (3), Rhein-Neckar Löwen 6 (6).

* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Rhein-Neckar Löwen 12 minut.

* Rdeč karton: G. Guardiola (41.).

Celjska zasedba je doživela drugi poraz v ligi prvakov in prvega na domačem igrišču v tej sezoni, po Zagrebu pa jim je rokometno mero vzela izjemno kakovostna zasedba iz Mannheima. Slovenski podprvak bo naslednjo preizkušnjo imel že v četrtek, 17. oktobra, ko bo gostoval pri ukrajinskem Zaporožju.

Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so že v uvodu občutili rokometno potenco tekmecev iz Nemčije. Danski reprezentančni vratar v nemški zasedbi Niklas Landin je takoj nanizal tri bravurozne obrambe in dodobra prestrašil gostitelje, ki so prvi gol dosegli šele v sedmi minuti prek Nemanje Zelenovića. Celjani so do 12. minute še nekako bili konkurenčni "levom" iz Nemčije, po izidu 4:4 pa so začeli capljati za mednarodno obarvano zasedbo iz Mannheima.

Ti so v nadaljevanju z racionalno napadalno predstavo in čvrsto obrambo povsem onemogočili Celjane, ki so povsem izgubili niti svoje igre in si v 16. minuti priigrali štiri gole zaostanka (4:8). Dokaj brezidejno igro v napadu - oba celjska krilna igralca Gašper Marguč in Luka Žvižej sta bila povsem odrezana ter nekajminutni strelski mrki - so gosti s pridom izkoristili in si hitro priigrali prednost šestih golih (5:11), ki jo niso zapravili vse do konca prvega polčasa (7:13).

Celjani so slabo začeli drugi polčas in hitro zaostali za sedem golov (11:18), nato pa vendarle ujeli pravi ritem in z veliko hitrejšo ter raznovrstnejšo igro začeli loviti imenitne tekmece. Dodaten "zalet" so dobili po rdečem kartonu Gedeona Guardiole - prejel ga je po grobem prekršku nad Sebastianom Skubetom -, v 43. minuti so se približali na -4 (15:19), pet minut kasneje pa je Mate Lekai znižal na 18:21.