Markovičeva, dvakratna branilka skupne zmage v svetovnem pokalu, je v zelo izenačenem finalu pokazala eno svojih najboljših predstav letos ter ugnala južnokorejsko tekmico za skupno zmago, domačinko Džain Kim, ki je pristala na drugem mestu.

Petindvajsetletna Ptujčanka je dominirala prav v vseh krogih tekme, v kvalifikacijah je zlahka obe smeri premagala do vrha, prav tako je bila najboljša v polfinalu, v katerem si je prvo mesto delila s Kimovo. Tudi v finalu sta se najboljši na tekmi dotaknili vrha smeri, a je zmaga pripadla najboljši slovenski tekmovalki na podlagi boljšega časa. Markovičeva je bila tokrat najhitrejša v smeri.

Markovičeva je po Imstu vpisala še drugo zmago v letošnjem svetovnem pokalu v težavnosti, sicer pa je bila na petih dosedanjih tekmah štirikrat na stopničkah, najslabša pa je bila četrta pred dvema tednoma v Permu.

Azijska turneja se bo nadaljevala že konec prihodnjega tedna s tekmo v kitajskem Wujiangu pri Šanghaju, na začetku novembra sledi še preizkušnja v Franciji (Valence) ter sklepno dejanje s tekmo 16. in 17. novembra v Kranju.