Zmago je kraljem prinesel Jeff Carter v četrti seriji kazenskih strelov, po zadetku Carterja pa je odlični Jonathan Quick zaustavil še strel Nathana Gerba. V rednem delu tekme sta se izkazali obe obrambi, prvi gol je tako padel šele v 54. minuti obračuna, ko je v polno za vodstvo gostov zadel Dwight King, a je bilo vodstvo kraljev bolj kratkega daha, saj je že čez 40 sekund Jeff Skinner poravnal izid na 1:1, s katerim sta se moštvi razšli po koncu rednega dela.

Kopitar je tokrat ostal brez točkovnega izkupička, njegovi štirje poskusi niso našli poti v mrežo Caroline. Na ledu je sicer preživel 24 minut. Kopitar je bil neuspešen tudi kot izvajalec kazenskega strela, saj je njegov strel ustavil Ward.

Vratar Kraljev Quick je zaustavil 27 strelov Caroline, medtem ko je vratar domačega moštva Cam Ward zaustavil 36 strelov na gol gostujočega moštva.

Aktualni prvaki iz Chicaga so drugo zmago sezone slavili proti New York Islanders (3:2). Moštvo Winnipeg Jets je klonilo proti Dallas Stars z 1:4, hokejisti Calgary Flames so bili na domačem ledu boljši od New Jersey Devils s 3:2, ekipa Florida Panthers je s 6:3 premagala Pittsburgh Penguins, Philadelphia Flyers pa je doma izgubila proti Phoenix Coyotes z 1:2.