Po seriji porazov Olimpije iz slovenske v avstrijsko prestolnico nista odpotovala branilec Bryan Schmidt in napadalec Alex Berry, saj je Američanoma vodstvo kluba zahvalilo za sodelovanje. Odhoda igralcev, ni nista upravičila želja, pa ni spremenil rezultatske serije ljubljanske ekipe, ki je v doseganjih enajstih krogih regionalnega tekmovanja dosegla le eno zmago, proti Linzu na domačem ledu, ter na Dunaju doživela deseti poraz.

Na prejšnji tekmi Olimpije in Vienne, ki je bila v Ljubljani 8. oktobra, so Dunajčani zmagali z 2:1, čeprav so domači z zadetkom Žige Grahuta v 27. minuti povedli. Na drugem dvoboju teh dveh ekip v treh dnevih so Dunajčani začeli odločneje in napadalneje. V prvi tretjini je bilo razmerje v strelih 19:5, kljub temu pa je bilo med ekipama le gol razlike, kar je predvsem zasluga vratarja Jerryja Kuhna. Na 1:1 je izenačil Miha Verlič, na 2:1 in 3:1 v drugem delu pa gostitelji povedli z igralcem več na ledu.

V drugi tretjini je Olimpija sicer vzpostavila ravnotežje in dobila ta del z 8:6 v strelih, ekipi pa sta zadeli po en gol. Za Ljubljančane je bil uspešen Scott Howes. Le 14 sekund po izključitvi Judda Blackwaterja je v 48. minuti še tretjič s številčno prednostjo četrti gol za Dunajčane dosegel Jonathan Ferland. Do konca srečanja se potem izid ni več spremenil, čeprav so gostitelji minuto in 19 sekund igrali z dodatnim igralcem, ko je led zapustil vratar Jerry Kuhn.

Naslednja tekma igralce Olimpije čaka v nedeljo, 13. oktobra, ko bodo v Tivoliju ob 17.30 gostili Bolzano, ki je po porazu v Beljaku izgubil prvo mesto na lestvici.