Večina nastopajočih je nekdanjih učencev te šole v Poljanski dolini, med njimi pa je zagotovo najbolj znana njihova učenka Neža Buh, ki je sicer doma na Hlavčih Njivah v poljanskih hribih. Ampak kot Nežo jo seveda poznajo le domačini, sicer pa gre za eno naših najbolj znanih popularnih pevk – Neisho!

Na koncertu v avli šole se bodo predstavili še Marjan Peternelj in Eva Tušar Suhadolc, Fanika Križaj, Trio Libertas, Hana Kavčič ter plesna skupina. »Prav ponosni smo, da imamo med nekdanjimi učenci tako priznane glasbenike. Prav vsi povabljeni so se odpovedali honorarju, tako da bo celoten izkupiček koncerta namenjen šolskemu skladu, s pomočjo katerega pomagamo financirati razne dopolnilne dejavnosti, šolo v naravi, žal pa zadnje čase vse večkrat tudi malico za socialno ogrožene otroke. Kakšen tak koncert smo v preteklosti že organizirali, a ker gre za velik logistični zalogaj, si tega ne moremo privoščiti prav vsako leto,« je povedal ravnatelj OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas Izidor Selak.

Vstopnice so v predprodaji še na voljo in stanejo zgolj pet evrov, na dan koncerta pa bo treba odšteti sedem evrov in pol. »Predvsem je pomembno, da se zbere veliko ljudi. Želimo si tudi obiskovalcev iz drugih koncev in glede na že prodane vstopnice nam kar dobro kaže,« je še dejal Selak.