Nekdanja testna voznica moštva Marussia je po poročanju španskega radia Cardena Ser umrla. Tragično novico je že potrdila njena družina, vzrok smrti pa ostaja neznan. »Dragi prijatelji, Marie ni več. Morala je oditi v nebesa k angelom. Zahvaljujemo se Bogu, ki jo je dodatno leto in pol ohranil med nami,« so v izjavi za javnost zapisali svojci 33-letnice.

Novica je šokirala tudi številne voznike formule 1, ki ta konec tedna tekmujejo na VN Japonske. »Ravno sem snel čelado, ko mi je moj menedžer Luis Garcia Abad sporočil novico. Lahko le molim zanjo in za njeno družino,« je dejal Fernando Alonso, sožalje pa so že izrazili tudi pri moštvu Mercedes. »Izražamo globoko sožalje njeni družini in prijateljem. Njen pogum, odločnost in upanje so bili zgled in navdih številnim. V našem športu jo bomo močno pogrešali.«

De Villota je lani na testiranju z moštvom Marussia v angleškem Duxfordu doživela hudo nesrečo, potem ko je izgubila nadzor nad dirkalnikom in trčila v tovornjak. Španka je pri tem utrpela hude poškodbe in ostala brez desnega očesa.