»Selitev uprave v Koper bi za vas nedvomno pomenila nižanje stroškov, za Goriško pa izgubo delovnih mest in tudi odmaknjenost sprejemanja odločitev od lokalnih potreb in interesov. Če ste se odločili za racionalizacijo poslovanja in posledično združevanje poslovnih enot, predlagamo, da naj bo sedež nove poslovne enote v Novi Gorici. Tako bo sedež poslovne enote, ki bo segala od Bovca do Pirana, res na sredini in enako dostopen vsem uporabnikom,« sta predsedniku uprave Pošte Slovenije Borisu Novaku včeraj pisala poslanec Mirko Brulc in njegov strankarski kolega, vodja novogoriškega odbora stranke SD Zvonimir Kristančič.

Prepričana sta, da je Goriška v zadnjih letih izgubila že preveč delovnih mest na račun združevanj in reorganizacij. Informacija o združevanju poštnih uprav pa za nameček prihaja ravno v času, ko se napovedujeta tudi reorganizacija v Holdingu Slovenske elektrarne in selitev uprave Soških elektrarn, ko Eles načrtuje selitev vzdrževalne skupine in centra vodenja skupaj z zaposlenimi iz Kromberka v Divačo in ko se z novo igralniško zakonodajo lahko zgodi, da bodo občine izgubile lastniški delež v Hitu ter s tem tudi vpliv na nadaljnji razvoj tega podjetja.

Na Pošti Slovenije so nam odgovorili, da zaradi gospodarske krize in drugih dejavnikov, ki vplivajo na njihovo poslovanje, med ukrepi za izboljšanje svojega poslovanja preučujejo tudi možnost reorganizacije oziroma združitve posameznih organizacijskih enot znotraj družbe. Poudarili so, da dokončna odločitev še ni sprejeta, da pa bodo o spremembah, ko bo do njih prišlo, obvestili svoje zaposlene, po potrebi tudi druge deležnike. V sindikatu poštnih delavcev so medtem prepričani, da dileme glede združevanj ni več in da so odločitve že sprejete. Po njihovih informacijah naj bi do pripojitve prišlo z novim letom, ob tem pa se bojijo, da bo uprava kljub drugačnim zagotovilom tudi odpuščala.