Žal pa je obstoj njunih delovnih mest ta hip negotov, saj zaradi razmer v preteklosti, za katere sami seveda nista niti najmanj krivi, nimata toliko pacientov, kot bi si jih želeli. Ali bosta ostali, bo odvisno predvsem od staršev, ki so svoje otroke doslej morali voziti k eni od pediatrinj v Celje in se bodo morda težko odločili za spremembo, čeprav je znano, da je pred zdravstvenim domom v Celju pogosto zelo težko dobiti prosto parkirno mesto in staršem zato ne preostane drugega, kot da parkirajo v mestu in bolnega otroka v naročju odnesejo v ambulanto.

Predstojnica zdravstvene postaje v Vojniku Jana Govc Eržen, dr. med., je bila prihoda pediatrinje zelo vesela. Ko je vodstvo Zdravstvenega doma Celje pred časom predlagalo, da bi tudi občasne sistematske preglede prestavili iz Vojnika v Celje, je ostro protestirala, pri tem pa so jo podprli tudi starši, ki so zagrozili s peticijo. Čeprav je bilo mišljeno, da bi bila prestavitev samo začasna, so se vsi dobro zavedali, da bi tako ostalo za vedno in da v Vojniku nikoli več ne bi imeli sistematskih pregledov. Novo pediatrinjo, ki je začela delati oktobra, so doslej spoznali samo starši novorojenčkov. Ker se v občini Vojnik v povprečju rodi okoli sto otrok na leto, bo imela pediatrinja premalo dela, če si ne bo pridobila zaupanja staršev, ki so za svoje otroke že izbrali pediatra v Celju.

Premajhno število malih pacientov pa ima trenutno tudi zobozdravnica Ljubojevićeva. Z njeno predhodnico je bilo veliko staršev tako zelo nezadovoljnih, da so svojim otrokom poiskali drugega otroškega zobozdravnika. Ena od osnovnih šol jo je zaradi neprestanih pritožb nad njenim neprimernim odnosom do otrok in vprašljive strokovnosti pred tremi leti celo bojkotirala ter je šolarje z avtobusom vozila na zobozdravstvene sistematske preglede v Štore. Odslej jim tega ne bo več treba. Starši so namreč prepričani, da se bo nova zobozdravnica znala prikupiti otrokom in da ni več razloga za to, da jih vozijo drugam. gm