PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Hrvaška-Belgija/oba gol?/
1 (=da)
Ko sem odpiral ponudbo, sem si mislil, da tule vzamem vse s kvoto nad 1.50 in verjetno si predstavljate, kakšen "kokodak" sem spravil iz sebe, ko se je pred menoj ponudilo tole čisto zlato, darilo dneva, sanjskih 1.90! Pa kdo se tu šali?? Jaz ne verjamem, da bosta Wilmots oziroma Štimac tukaj kaj preveč taktizirala. Belgijci imajo sanjsko generacijo, v Zagreb prihajajo z vsemi najboljšimi napadalci (Hazard, Lukaku, Dembelé), Hrvatom pa doma na pamet ne pade, da bi se branili, saj bi jim publika začela po treh minutah žvižgati. Pričakujem veliko golov, najverjetneje remi, kar bi pomenilo, da se je Belgija uvrstila na Copacabano.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Anglija-Črna Gora/+1/
1
Kako močno bi Črnogorcem privoščil zmago, ampak mislim, da niti njihovi najbolj goreči navijači realno tega ne pričakujejo. Na Wembleyu bodo prikrajšani za nastop Vučinića, Baše, Pekovića in prvega vratarja Božovića, menda pa je vprašljiv tudi Jovetić. Ob vseh teh pomembnih odsotnostih in Angležih, ki so determinirani, da si zagotovijo vozovnice za brazilijo, nekako ne vidim drugačnega scenarija kot gladke zmage Gordie Albiona.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Danska-Italija /dvostranska stava/
2
Edina dodana vrednost, ki jo vidim pri Dancih, je mladi vezist Tottenhama Eriksen, sicer pa mi ta reprezentanca ne vliva prav velikega upanja, metode selektorja Olsna so se že nekoliko izpele. Čeprav so si Italijani že zagotovili nastop na SP ne verjamem, da bo Prandelli na zelenico stadiona Parken poslal rezerviste, pa tudi, če bi jih, imajo azzuri trenutno kar dobro zalednje. Stavim na njihovo zmago, v primeru remija pa se vam bo vložek povrnil.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Slovenija-Norveška
1
Bodimo Slovenci enkrat končno pogumni. Poiščimo vse naše svetle točke in pojdimo v boj z ognjem v očeh, brez strahu pred nasprotnikom, igramo DOMA za božjo voljo! Dejstvo je, da Norvežani vse odkar spremljam nogomet niso bili bolj "zanič", imajo veliko bolj "zelenega" trenerja od našega Srečka, trenutno si upam trditi celo to, da v ekipi nimajo igralca s toliko navdiha, kot ga premore naš Kampl (če bo slednji seveda nared - Bog usliši nas!), moram pa izrecno pohvaliti tudi branilski dvojec Cesar - Ilič, ki se pod Katancem sploh ni tako slabo obnesel. Zelo pomemben faktor danes se mi zdi tudi to, da je "Sarma" ravno v pravem trenutku prišel v svojo staro vrhunsko formo in tudi če bodo Norvežani prišli do šans, jim bo zadeti zelo težko. Maščevanje za podarjeni "penal" v Oslu pred letom dni bo sladko...Napovedujem nizek rezultat in tesno zmago naših, ki bo prenekaterega Slovenca prisilila, da si v torek vzame dopust in odpotuje v Bern. 

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Andora/+2/-Romunija
2
Za konec pa še stava na to, da se bo Romunija v Alpah poigrala z nogometnimi eksoti, ki so sicer v prejšnjem krogu namučili Nizozemsko, toda v tem ciklusu si točke še niso priigrali. Dvomim, da se bo to spremenilo po obisku reprezentance, ki se krčevito bori za drugo mesto v skupini in je dopotovala z vsemi najboljšimi fanti, kar jih premore država grofa Drakule. Naj vas ne bo strah, hendikep bo pokrit morda že v prvem polčasu, napovedujem gladkih 1:5