Marquez se je na VN Aragonije ob nevarnem prehitevanju dotaknil motocikla Pedrose, ki je nekaj metrov kasneje padel, ter ob tem žice, s katero je povezan motocikel in sistem proti zdrsu koles. Marquez je po dirki priznal napako. To je njegova tretja kazenska točka v sezoni (dve je imel iz Silverstona zaradi neupoštevanja rumene zastave), le točka pa ga loči do tega, da dirko začne z zadnjega startnega položaja. Marquez je na omenjeni tekmi zmagal in še povečal prednost pred zasledovalci.

Branilec naslova v razredu motoGP Jorge Lorenzo, ki za vodilnim rojakom zaostaja 39 točk, je že pred zasedanjem pozval komisarje, naj bodo z neustrašnim Marquezom nepopustljivi. "Napaka Marqueza ni resna, toda če seštejem vse skupaj, potem lahko rečem, da je agresiven voznik, ki ogroža sebe in druge," je dejal voznik Yamahe.

Pred nedeljsko dirko v Sepangu je v ospredju znova varnost proge, na kateri sta prejšnji mesec umrla motociklist in varnostnik ob progi, pred dvema letoma pa je življenje na njej izgubil italijanski dirkač Marco Simoncelli. Funkcionarji dirke zagotavljajo, da je proga varna, zadnja nesreča pa naj bi bila le nesrečen splet okoliščin. V nedeljo bi razplet dirke lahko krojil dež, organizatorji pa so sporočili, da so prodali že okoli 80.000 vstopnic.