Moštvo, ki je v večinski lasti Rusov, se je dirkaškemu cirkusu še pod imenom Virgin pridružilo leta 2010. Vse odtlej so njihove dirkalnike poganjali Cosworthovi motorji, že prihodnjo sezono pa bo drugače, saj so sklenili dogovor s Ferrarijem. In čeprav jih bo moštvo iz Maranella z bencinskimi agregati oskrbovalo naslednja tri leta, pri Marussii ne izključujejo možnosti, da bodo sodelovanje z moštvom iz Maranella predčasno prekinili.

»Če bomo leta 2016 še prisotni v formuli 1, upam, da bo Marussia imela lastne motorje. Nagibamo se k tej možnosti. To je naš glavni cilj,« je izdal Fomenko.

Formuli 1 se prihodnjo sezono obetajo velike spremembe, saj bodo moštva presedlala iz sedanjih 2.4 litrskih V8 motorjev na V6 motorje s turbo polnilniki. Zaenkrat je znano, da bodo ekipe z motorji oskrbovali trije proizvajalci – Mercedes, Ferrari in Renault.

Dandanes je zaradi visokih razvojnih stroškov sicer sila redko, da moštva sama razvijajo svoje bencinske agregate. Od 12 moštev to počneta le Ferrari in Mercedes, ki pa svoje motorje nato prodajata preostalim tekmecem.