Pri kraljih se je izkazal vratar Jonathan Quick, ki je ustavil 22 strelov, Mike Richards pa je tako kot Hrušičan dosegel dve podaji. Za Ottawo so zadeli Jean-Gabriel Pageau, Bobby Ryan in Milan Michalek, Craig Anderson je zbral 28 obramb.

Kralji so sicer po 18 minutah vodili že s 3:0, senatorji pa so do konca rednega dela izsilili podaljšek. V njem so igralci iz Kalifornije hitro zadeli še četrtič; Carter je za gol potreboval 28 sekund. Kings so po dveh zaporednih porazih slavili drugič v sezoni, Ottawo pa so na domačem ledu premagali šestič zapored.

"Želeli smo si vzpostaviti mentaliteto, ki nas je krasila lansko leto. Očitno je, da se nam ni izšlo kot smo si želeli, toda opravili smo nalogo. Pomembno je, da gradimo na tem," je dejal eden od junakov Los Angelesa Brown. Po tekmi je bil razpoložen tudi strelec drugih dveh golov Carter, ki je na šaljiv način pohvalil igro Richardsa: "Opravil je odlično delo. Moral sem le iti do gola in tam stati. Ko greš do gola, položiš palico na led in fantje te bodo v tej ligi našli. Gre za enostavne stvari. Kaj drugega sploh ne počnem."

Na drugi strani je bil gostujoči trener Paul MacLean kar nekoliko jezen na svoje igralce, ki so si privoščili nekaj nepotrebnih izključitev. "Ne smemo kar sedeti in govoriti, da nas sodniki ne marajo. Nehati moramo s prekrški za izključitve, saj to ekipo spravlja v slab položaj."

Kopitar je z dvema podajama pri 480 točkah v dresu Los Angeles in je osmi najučinkovitejši igralec v zgodovini franšize kraljev. Kings bodo naslednjo tekmo igrali v noči na soboto po slovenskem času, nasproti jim bo stala Carolina.

Na preostalih tekmah so Calgary Flames s 3:2 premagali Montreal Canadiens, Saint Louis Blues pa je prav tako s 3:2 zmagal v obračunu s Chicago Blackhawks.

* Izidi:

Los Angeles Kings - Ottawa Senators 4:3 (podaljšek)

Saint Louis Blues - Chicago Blackhawks 3:2

Calgary Flames - Montreal Canadiens 3:2