Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni mladi - Kvalifikacije U 21

21San Marino - 21Anglija (prvi gol)
2

San Marino je v zadnji tekmi presenetil mlade Valižane (1:0), kar bo pravšnje opozorilo za Angleže, da bodo tekmo odigrali dovolj resno, da jo bodo brez težav dobili. Ker San Marino le redko dosega zadetke, je bolje staviti na prvi gol Angležev, saj je kvota za gostujočo skoraj nična. (8/10)

Nogomet - Mednarodni mladi - Kvalifikacije U 21

21Španija - 21BiH
1

Španci ne dominirajo le v članski kategoriji, saj so že nekaj let razred zase tudi v mlajših. Tudi tokrat vse kaže na to, da se bodo zlahka uvrstili na evropsko prvenstvo, saj so na prvih dveh tekmah v septembru slavili brez težav, zabili pa so kar 10 golov. Med drugim so s 6:2 premagali Avstrijo, ki je nato štiri dni kasneje v gosteh z 2:0 ugnala Bosance. Slednji so v kategoriji do 21 let precej slabši od njihovih članskih vzornikov, ki so na dobri poti v Brazilijo. Tokrat bodo mladi Bosanci verjetno doživeli kar visok poraz, ki ga bodo želeli čim prej pozabiti. (8/10)

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Union Olimpija - Cibona
2

Obe moštvi sta ligo Aba začeli z visokima porazoma. Ker je Cibona prepričljivo izgubila tudi v hrvaškem superpokalu, je v Zagrebu v teh dneh vzdušje že precej napeto. A trener Spahija je dovolj izkušen, da bo znal svoje varovance zmotivirati in prepričati, da lahko ravno z uspehom v Ljubljani začnejo novo poglavje, ki se bo nadaljevalo v uspešno sezono. Po imenih je Cibona nedvomno letos precej močnejša od Olimpije, ki je poleg vsega tudi neuigrana, zato so možnosti Zagrebčanov kar dobre, da nadaljujejo s serijo dobrih izidov proti Olimpiji, ki so jo na zadnjih petih tekmah kar štirikrat premagali. (5/10)

Tenis - ATP – Šanghaj

Del Potro J.M. - Haas T.
1

Del Potro je pretekli teden dobil močan turnir na Japonskem, dobro pa je začel tudi v Šanghaju, kjer je včeraj premagal neugodnega Kohlschreiberja. Tokrat ga čaka še en nemški nasprotnik, proti kateremu ima Del Potro odlične izkušnje, saj ga je premagal na vseh petih medsebojnih obračunih. Haas je letos nanizal nekaj dobrih iger, a se mu starost pozna, saj ob koncu sezoni ni več v tako dobri formi. (6/10)