Dvoboj v Tivoliju se je razživel po kakšne pol ure, ko so zmaji na krilih mladih moči v tretjem napadu povedli prek branilca Grahuta. To je očitno predramilo Dunajčane, ki so začeli napadati v valovih in vse bolj silovito pritiskati na ljubljanska vrata. Jerry Kuhn je bil nekajkrat fantastičen, so pa tudi zmaji na drugi strani igrišča iskali povišanje vodstva. Najlepšo priložnost je zapravil Verlič, ko mu je ploščica v odločilnem trenutku poskočila. Olimpija je v zadnjih dvajset minut krenila iz ugodnega položaja, a je Dunaj zaradi zavzete in potrpežljive igre znal zasukati izid na semaforju. Domači hokejisti lahko priznajo, da zasluženo. Gostje so skočili v napad z vsemi silami, da jim Ljubljančani niso več uspeli slediti. Ritem je bil za najslabše moštvo lige enostavno prehud. Oba gola so Dunajčani dosegli ob številčni prednosti, ko se na domači klopi še ni polegel občutek, da so sodniki bolj naklonjeni avstrijskemu moštvu. V izdihljajih tekme je imela Olimpija priložnost za izenačenje, saj je imela igralca več, a bistveno premalo modrosti v taktičnih odločitvah. Povsem nerazumljiva je bila poteza trenerja Zajca, ko je vratarja Kuhna vsaj pol minute preveč zadržal v golu, povrhu pa za zaključni juriš uporabil napačne napadalce. Streli v okvir vrat – 27:49.

»Spet smo bili zelo blizu, vendar ko pogledamo lestvico, smo zelo daleč. Nič nam ne pomaga, če izgubimo z 1:2 ali 1:5. Točk v nobenem primeru ni. Bolje bi morali izkoristiti prednosti z igralcem več, a nisem trener, da bi menjal peterke. Dunaj je igral svojo igro, gre za izkušeno ekipo. Vedeli so, da ko bodo dobili priložnosti, jih bodo izkoristili. To je odločilo tekmo. V petek moramo na Dunaju nastopiti pametno v obrambi,« je bil odkrit branilec Žiga Grahut.

EBEL, sinoči: Telemach Olimpija – Dunaj 1:2 (0:0, 1:0, 0:2, gledalcev 1000; 1:0 Grahut 27,1 :1 Ferland 44, 1:2 Fraser 51/PP1), KAC – Alba 2:3 (2:1, 0:1, 0:1), Salzburg – Gradec 5:0 (2:0, 2:0, 1:0), Dornbirn – Bolzano 1:3 (0:0, 0:2, 1:1), Beljak – Innsbruck 3:2 (1:2, 1:0, 1:0), Znojmo – Linz 5:2 (2:1, 1:0, 2:1), vrstni red: Bolzano 15, Linz in Beljak po 14, Znojmo 12, KAC, Salzburg in Gradec po 11, Dunaj in Dornbirn po 10, Alba 9, Innsbruck 8, Olimpija 2. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Dunaj – Olimpija, Innsbruck – Znojmo, Salzburg – KAC, Dornbirn – Gradec, Beljak – Bolzano, Alba – Linz.