Odštevanje je končano. V kakšnem stanju je ekipa?

V primerjavi z minulimi leti je ekipa precej spremenjena. V klubu so se odločili, da bo moštvo slonelo na slovenskih igralcih. Od tujcev sta tukaj zgolj Milan Rašić in Anđelko Ćuk. Potrebnega bo še nekaj časa, da bomo prišli v pravo formo. Načrtujemo, da bomo najboljši na začetku lige prvakov. Denimo, Rašić se je ekipi pridružil šele v ponedeljek, saj je imel prej obveznosti v srbski reprezentanci.

Kdo ima zdaj več razlogov za zbijanje šal v garderobi? Slovenci, ki ste premagali Srbijo, ali Rašić, ki je domov prišel s kolajno?

Mi smo se bolj šalili na Danskem, pa še to samo en dan. Zdaj, ko se je vrnil, pa ima več razlogov za šale Rašić. Kar hitro smo obrnili vloge.

Ste imeli slovenski reprezentanti po evropskem prvenstvu kaj počitka?

Da, selektor Luka Slabe, ki je tudi naš trener v klubu, nam je dal tri dni počitka, ki smo ga vsi, vključno z njim, nujno potrebovali. Toda zdaj je pred vrati že nova klubska sezona in novo dokazovanje.

Bo za igralce lažje, ker bo v moštvu glavni jezik slovenščina?

Predvsem bo precej lažja komunikacija, saj tudi oba tujca razumeta slovenski jezik. Morda bo posledično tudi kemija v moštvu boljša, saj je veliko lažje, če lahko v garderobi z vsemi uporabljaš materni jezik. Lahko bo ravno to naš adut.

Letos boste glavni podajalec.

Že lani sem dobival ogromno priložnosti, a je bilo malce lažje, saj sem imel ob sebi še izkušenega podajalca Carlosa Morena, ki je prišel v igro in pomagal ekipi, ko mi ni šlo. Toda tudi mladi Jan Brulec je že dokazal, da je odličen podajalec, na katerega lahko računamo v prihodnosti. Ko meni ne bo šlo, je dovolj dober, da me nadomesti.

Kakšen je cilj v srednjeevropski ligi?

Zagotovo bo letos težje, saj so ekipe bolj izenačene, toda če bomo odigrali tako, kot znamo, lahko ciljamo na prvo mesto, kar je tudi naš cilj. Na zaključnem turnirju bo odločala dnevna forma. Skozi vso sezono pa moramo iti na zmago, in to tako v srednjeevropski ligi kot v državnem prvenstvu in pokalu. V ligi prvakov pa bomo čakali na svojo priložnost.

Vaš današnji tekmec je slovaški Hummene, sicer eden glavnih kandidatov za končni naslov.

Njihova ekipa ni bistveno spremenjena v primerjavi z lansko sezono. Vemo, da gre za moštvo, ki igra odlično predvsem doma. Kljub temu v Tivoliju ne bodo lahek nasprotnik. Pokazati bomo morali najboljšo igro, če hočemo zmagati.