Hokejisti ljubljanske ekipe so v prvih devetih krogih regionalnega tekmovanja dosegli le eno zmago, proti Linzu na domačem ledu. Na zadnjih dveh gostovanjih so izgubili v Znojmu in Salzburgu, tokrat pa so v goste v Tivoli prišli dunajski hokejisti. Ti sezone tudi niso začeli najbolje, na lestvici so bili le tri mesta pred zmaji, a so do danes zbrali šest točk več. Po današnji tekmi pa je razlika med moštvoma osem točk, saj so Dunajčani v zadnji tretjini nadoknadili zaostanek in tesno zmagali.

Ljubljančani so bili v prvem delu enakovreden tekmec, na trenutke celo nevarnejši. Vratarja Matthewa Zabo bi lahko premagali predvsem ob številni prednosti sredi tretjine, toda dve lepi priložnosti sta ostali neizkoriščeni. Ob koncu tretjine je bil kapetan Aleš Mušič za las prekratek, da bi plošček iz bližine preusmeril v gol. Dunajčani pa so vratarja Jerryja Kuhna oblegali predvsem med 15. in 19. minuto, ko je dunajski gol visel v zraku, a se je domači čuvaj mreže nekajkrat izkazal.

Nadaljevanje je bilo precej bolj razgibano. Domači so se ubranili številčne prednosti Dunaja, potem pa je Žiga Grahut v 27. minuti spretno izkoristil odbiti plošček pred vrati in poskrbel za vodstvo. Veliko zaslug, da je pri minimalnem vodstvu domačih ostalo tudi po 40 minutah, pa ima vratar Kuhn, predvsem se je izkazal ob samostojnem prodoru Jonathana Ferlanda v 29. in strelu iz obrata Mika Ouletta v 36. minuti. Toda tudi domači bi lahko na odmor odšli mirnejši, če bi v 36. minuti Scott Howes s pol metra zadel prazna vrata, dve minuti pozneje pa Miha Verlič protinapad kronal z boljšim strelom.

Vseeno je bilo izhodišče zmajev pred zadnjo tretjino spodbudno, a so gostje že na začetku silovito pritisnili. Najprej je Dustin Sylvester zadel vratnico, v nadaljevanju akcije pa je od daleč natančno meril Ferland in izenačil. Minuto pozneje je okvir gola pri gostih zadel še Jutin Keller. Pred vrati domačih je bilo vroče še ob naslednji izključitvi, ko je spet blestel Kuhn, ki pa ni mogel preprečiti zadetka Jamieja Fraserja ob drugi zaporedni številčni prednosti Dunaja. Na drugi strani so bili "power playi" domačih (trije v zadnjih sedmih minutah) preveč mlačni, da bi prinesli uspeh, kot tudi igra brez vratarja proti le trem tekmecem v polju v zadnjih 23 sekundah in točki sta odšli na Dunaj.

V petek bodo Ljubljančani še enkrat igrali z Vienno, tekma pa bo tokrat v Avstriji.