Kozjanska jabolka veljajo za ena najboljših pri nas. So domača in ekološko pridelana. Zato bo letos že štirinajstič Praznik kozjanskega jabolka. Dogajanje se bo v Podsredi začelo v soboto, 12. oktobra, dopoldan, trajalo pa bo do večera v nedeljo, 13. oktobra. Na stojnicah se bodo predstavile ekološke kmetije s svojimi izdelki. Osrednjo vlogo bodo seveda imela jabolka, predvsem stare sorte jabolk, ki ponovno dobivajo veljavo. Obiskovalcem bodo ponudili tudi ideje za zdravo ozimnico. Organizirali bodo tekmovanje v peki jabolčnega zavitka in prikaz žganjekuhe. Za večerno vzdušje pa bodo poskrbeli nastopi glasbenih skupin.
Fotografije
Pivo iz Luninih kamnov
Najnovejša modna muha je pivo z različnimi okusi. Majhna pivovarna Dogfish Head iz ZDA pa je zvarila Lunino pivo. V zvarek so vmešali prave Lunine meteorite, zmlete v prah. Meteorite so dobili v dar od inženirskega podjetja, ki za Naso izdeluje vesoljske skafandre. V posebno pivo v čast Oktoberfesta so vmešali Lunine soli in minerale, ki naj bi pospešili fermentacijo in pivu dodali zemeljski priokus. No, Mesečev priokus. Ekskluzivno pivo je žal na voljo le kot točeno v pubu pivovarne.
V soboto, 5. oktobra, bo v Kobaridu vse posvečeno štrukljem in krapcem. Kobariški štruklji so ena najbolj znanih jedi Posočja, zato so jim posvetili...