Na osnovi dobrega dosedanjega sodelovanja na področju promocije tajske kulture skozi Wai Thai center tradicionalne tajske masaže ter uspešno izvedenih tajskih kulturnih dnevov in promocije tajskega plesa preteklo leto avgusta na plaži Meduza Exclusive, se je Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaju odločilo, da v hotelih LifeClass izvede še promocijo tajske kulinarike. V ta namen so v Portorož pripeljali tajske kuharje, ki bodo v tem tednu v a'la carte restavraciji Mediteran v Grand Hotelu Portorož navduševali s kreacijami tajske kuhinje.

V petek, 4. oktobra, je tako potekala slavnostna otvoritev s Kraljevim večerom tajske kuhinje. Otvoritev dogodka je svečano obeležila ceremonija s prikazom kuhanja tradicionalne tajske juhe Tom Yung, ki jo je pripravilo njeno visočanstvo princesa Soamsawali, pri kuhanju okusne jedi pa ji je pomagal tajski kuharski zvezdnik McDang (tajski Gordon Ramsey). Princesa slovi kot odlična kuharica, kuharsko mojstrovino pa je njeno visočanstvo najprej postreglo svoji hčeri, princesi Bajrakitiyabha, ki je sicer ambasadorka Kraljevine Tajske na Dunaju. Jed so iz princesinih rok prvi prejeli g.Marino Antolovič z ženo, g.Simona Volaj, častna konzulka Kraljevine Tajske v Sloveniji ter g.Lea Sevšek Buterin, izvršna direktorica Term &Wellness LifeClass. Celoten tajski menu, ki si ga lahko ogledate v priloženem dokumentu, so nato postregli vsem gostom na dogodku.

To je bil za Veleposlaništvo Kraljevine Tajske prvi tovrstni prikaz tajske kulinarike v tujini, saj je bila ideja, da bi princesa, ki slovi kot odlična kuharica, sama prikazala pripravo jedi na odru, podana s strani ekipe LifeClass.

Da je bil pobeg na orient še bolj pravljičen, so organizatorji večer začinili s kulturnim nastopom tajskih plesalcev in glasbenikov. Eksotičnega dogodka se je poleg številčne tajske delegacije udeležilo dvesto gostov, ki so bili navdušeni nad menijem s tremi hodi, izbirali pa so med tajskim pivom Singa in vinom. V sklopu Tajskega tedna goste hotelov s svojimi specialitetami vsak dan navdušujeta vrhunska tajska kuharja. Jedilnike a'la carte restavracije Mediteran v Grand Hotelu Portorož v Tajskem tednu dopolnjujejo ekskluzivne jedi, gostje pa so si z njimi lahko postrežejo pri vsakem obroku.  

V Tednu tajske kuhinje bodo gostje lahko doživeli vrhunce tajske kulinarike po izjemno ugodnih cenah. Cena degustacijskega menuja s tremi hodi in vključenim tajskim pivom Singa ali vinom znaša 22 € po osebi. Več informacij najdete tukaj.