Kopitar je na ledu preživel slabih 20 minut, v katerih je sprožil dva strela, ki pa nista zadela cilja. Edini gol za kralje je dosegel Jake Mazzin, medtem ko je bil pri gostih dvakrat natančen Brad Richards, enkrat pa Ryan McDonagh. Za rangerje in njihovega novega trenerja Alaina Vigneaulta je bila to prva letošnja zmaga.

Kralji so tekmo odločno začeli, v prvi tretjini je goste reševal švedski vratar Henrik Lundqvist. V času največje premoči pa si je domača obramba privoščila veliko napako, ki jo je izkoristil Richards. Isti igralec je bil uspešen tudi v drugi tretjini, a Mazzin je z lepim strelom Los Angelesu priskrbel upanje. To pa se je razblinilo v peti minuti zadnjega dela, ko si je velikansko napako privoščil vratar Jonathan Quick. V času, ko je imela njegova ekipa igralca več na ledu, je izbito ploščico, ki je k njemu prišla iz tretjine tekmecev, nespretno in nesrečno sam spravil v mrežo. To je bil gol, ki je gostiteljem vzel voljo do igre, tako da so gostje do konca brez težav ubranili zmago.

Če je Vigneault zabeležil prvo zmago z New Yorkom, pa se je svoje nasploh prve v NHL veselil novi trener Edmontona Dallas Eakins; po velikem preobratu je njegova ekipa premagala New Jersey. Ta je po dveh tretjinah z goli Jaromira Jagra, Damiena Brunnerja in Michaela Ryderja vodil s 3:0, nato pa v dobrih sedmih minutah zadnje tretjine prejel kar štiri gole; strelci so bili Ryan Nugent-Hopkins, Andrew Ference, David Perron in Taylor Hall. Patrik Eliaš je nato ob igralcu manj v zadnji minuti gostom rešil točko in zagotovil podaljšek, ki pa ni prinesel spremembe rezultata. Odločali so kazenski streli, domačim pa sta zmago zagotovila Jordan Eberle in Perron.