Vettel ima pet dirk pred koncem sezone velikih 77 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Fernandom Alonsom, torej ga lahko od četrtega zaporednega naslova prvaka oddalji le še čudež. Tega se zavedajo tudi njegovi konkurenti.

»Ah, Vettel je že prvak. Tudi če ne konča nobene od preostalih petih dirk, ima verjetno že dovolj točk, da bo ostal prvi,« je po včerajšnji dirki nekoliko razočarano izjavil Lewis Hamilton.

Ob Vettlovih ponavljajočih se dominantnih predstavah se vse več ljubiteljev formule 1 znova dolgočasi, podobno kot se je dogajalo v času prevlade Ferrarija in Michaela Schumacherja v prvi polovici prejšnjega desetletja, ko so gledanju dirk ostali zvesti le še najbolj goreči privrženci tega športa in nemškega šampiona.

»Sočustvujem z navijači, ker formula spet postaja nezanimiva. Še zelo dobro se spominjam obdobja, ko je stalno zmagoval Schumacher, ko sem se ob nedeljah zbujal zgodaj zjutraj, da sem pogledal start dirke, nato pa sem odšel nazaj spat, saj sem že vedel, kako se bo dirka končala. Skoraj povsem sem prepričan, da se nekaj takega dogaja tudi danes,« je še dejal Hamilton, ki je še po prejšnji dirki branil Vettla in pozival navijače, naj mu na zmagovalnem odru ne žvižgajo, po včerajšnji dirki v Južni Koreji pa se je očitno tudi sam naveličal monotonosti.