Nadal se je tretjič v karieri zavihtel na prvo mesto na svetu. Prvič mu je to uspelo avgusta 2008 - prvi je bil nato 46 tednov -, naslednjič pa junija 2010, ko je na vrhu preživel 56 tednov. Zdaj ima pred Đokovićem le 40 točk prednosti.

Nadal ima letos spoštovanja vredno statistiko. Od februarja, ko se je vrnil na teniške terene po šestmesečni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, je osvojil deset turnirjev, vključno z odprtima prvenstvoma Francije in ZDA. Do včerajšnjega finala v Pekingu, ki ga je dobil Đoković, je bil 27-letni Španec neporažen od prvega kroga Wimbledona.

Uvrstitve slovenskih igralcev se niso bistveno spremenile. Grega Žemlja je 80., Aljaž Bedene 81. - oba sta zaradi poškodb že več ali manj končala sezono -, Blaž Kavčič je 107., Blaž Rola pa 201.

Serena Williams po zmagi v Pekingu trdno na prestolu, Polona Hercog 79.

Na novi teniški lestvici WTA med najboljšimi ni sprememb. Američanka Serena Williams je po nedeljski zmagi na turnirju v Pekingu še naprej v vodstvu; zbrala je že 13.260 točk. Druga je Belorusinja Viktorija Azarenka z 8485, tretja pa Rusinja Marija Šarapova s 6941. Najboljša Slovenka Polona Hercog je kljub dobrim nastopom v Pekingu nazadovala na 79. mesto.

Med najboljšo deseterico se je vrnila finalistka Pekinga Srbkinja Jelena Janković, ki je kljub finalnemu porazu proti Williamsovi napredovala z 11. na osmo mesto lestvice.

Tadeja Majerič, druga najboljša slovenska igralka na lestvici in edina od slovenskih teniških igralk, ki je ob Hercogovi med prvo dvestoterico, je zdaj na 125. mestu, Petra Rampre pa je 202.