Čeprav so domači hokejisti v Calgaryju na začetku zadnje tretjine povedli že s 3:1, prednosti niso znali zadržati. Trener gostov John Tortorella je premešal svoje napadalce ter ločil dvojčka Henrika in Daniela Sedina, poteza pa se mu je bogato obrestovala. Francoski Kanadčani so namreč v zadnji tretjini dosegli tri zadetke, na koncu pa prek Santorellija še dobili tekmo. Santorelli je za zmago preusmeril podajo Kevina Biekse po dobrih treh minutah igre v podaljšku.

"Vem, da se vsi osredotočajo na dvojčka, a jaz rad menjam napade in preizkušam nove različice. Po tako slabih uvodnih dveh tretjinah tudi nisem veliko razmišljal, ali je pametno kaj spreminjati ali ne. V bistvu nisem imel izbire," je potezo obrazložil Tortorella.

Brez zmage so doma ostali tudi hokejisti Winnipeg Jets, ki so doma v Kanadi z 2:3 klonili proti Anaheim Ducks. A kljub porazu gledalci niso bili slabe volje, saj so z navdušenjem spremljali vrnitev zvezdnika Anaheima Teemuja Selanneja v Winnipeg, kjer je v sezoni 1992/93 tudi začel profesionalno kariero v ligi NHL.

Ko je kamera v dvorani med ameriško himno ujela 43-letnega Selanneja, so gledalci znoreli od navdušenja. Finski blisk je prejel stoječe ovacije tudi sredi uvodne tretjine, ko je napovedovalec poudaril njegove začetke izjemne kariere, ki naj bi jo Selanne sklenil po koncu sezone. "Na nek način sem se danes počutil, kot da bi bil član domače ekipe," je v smehu dejal Finec, ki je vidno užival v pozornosti.

V domačem Raleighu v Severni Karolini pa so do prve zmage to sezono prišli Carolina Hurricanes, ki so z 2:1 ugnali goste iz Philadelphie. Najprej so gostitelji prek Jaya Harrisona povedli v uvodni tretjini, gosti so v drugi izenačili, ko je Luke Schenn dosegel gol za letalce, tekmo pa je prav tako v drugi tretjini odločil domači hokejist Radek Dvorak; Jeff Skinner je zbral dve podaji, vratar Anton Hudobin pa je ob svojem prvencu za ekipo iz Raleigha zbral 17 obramb. Zadnja tretjina je minila brez golov.