Najkrajšo brado grozljivih padcev ima letošnji februarski, ko se je v zaščitni superveleslalomski ogradi na svetovnem prvenstvu v Schladmingu znašla Lindsey Vonn. Američanka k sreči ni bila smrtno ogrožena, bo pa imela najmanj večne spomine po obeh kolenih, ko bo nosila kratka krila. Mimogrede, Lindsey v zadnjih dneh celo namiguje, da naj bi se pojavila na startu že čez slabe tri tedne v Söldnu. Glede na to, da je po šestih mesecih rehabilitacij na snegu šele dober mesec, je njena veleslalomska konkurenčnost malo verjetna.

Nepozabno je, kako je ves svet spremljal, kdaj se bo po grdem padcu na ciljnem skoku v Kitzbühlu iz kome zbudil Švicar Daniel Albrecht. Od 22. januarja 2009 do 12. februarja, ko so zdravniki sporočili, da je zadihal sam, je njegovo življenje viselo na nitki. Albrecht se je kasneje celo vrnil na smuči. Toda formi, kakršno je kazal na svetovnem prvenstvu leta 2007 v Areju, kjer je osvojil tri kolajne, se ni več približal. Njegovi gibi niso bili več sunkoviti, spremljanje njegove vrnitve je hitro dobilo pridih njegovega osebnega boja s samim seboj. Vztrajal je do včeraj, ko sanje niso postale resničnost. Poslovil se je od tekmovalnih smučišč kot v preteklosti številni drugi alpski smučarji, ki so lahko srečni, da so po grozljivih padcih sploh ostali živi. Ali da niso končali na invalidskem vozičku kot Avstrijec Mattias Lanzinger.

In čeprav se alpska smučarska sezona še ni začela, je slovenska reprezentanca zaradi poškodbe kolena že ostala brez enega smučarja. Boštjan Kline je namreč sklenil sezono že pred mesecem dni v Čilu.