Hokejisti Telemacha Olimpije so tudi v gosteh pri ekipi Red Bull Salzburg v razširjenem avstrijskem prvenstvu vpisali poraz. Salzburžani so zmaje, ki so vpisali še osmi poraz v ligi Ebel ter drugega zaporednega, premagali še drugič v tej sezoni.

Boljši so bili tudi v Tivoliju s 5:4. Ljubljančani v Mozartovem mestu v zadnjih petih sezonah niso imeli nikakršnega uspeha, črni niz so nadaljevali tudi na zadnjem obračunu.

Hokejisti Olimpije na gostovanjih letos še niso osvojili točk. Klonili so v Znojmu, Beljaku, Linzu, Dornbirnu, Innsbrucku ter zdaj še v Salzburgu. Tudi Salzburgu letos za enkrat ne gre po načrtih, a ima že sedem točk več od Ljubljančanov, ki tako ostajajo prikovani na zadnje mesto lestvice. Edini točki so osvojili 1. oktobra za zmago na domačem ledu, ko je s 4:1 padla ekipa Black Wings Linz.

Po silovitem pritisku domačih, ko je vse nalete Salzburžanov zaustavil razpoloženi gostujoči vratar Jerry Kuhn, je v sedmi minuti Gregor Koblar imel priložnost, a ga je v idealnem položaju za strel s palico po roki udaril branilec Michael Boivin in verjetno preprečil vodstvo gostov. V drugi tretjini pa so domači povedli z 1:0 v 25. minuti dvoboja, ko je neposredno iz sodniškega meta z leve strani Jeffa Ulmerja in vratarja Kuhna presenetil Garrett Roe.

V zadnjem delu so domači v 46. minuti kaznovali še eno neumnost v gostujoči obrambi in Manuel Latusa (46.) je iz bližine povišal na 2:0. Kanček upanja na vsaj osvojeno točko je prinesel gol Mihe Verliča iz bližine (56.). Potem pa, ko so se zmaji po predahu že dogovarjali, kako bodo odigrali zadnjo minuto brez vratarja s šestimi hokejisti, pa se je pred svojim golom za preigravanje odločil kar vratar Kuhn in vse skupaj je kaznoval Daniel Welser z lahkim golom (59.) v nebranjeno mrežo. S tem je bilo konec upanja na kakršen koli uspeh.

Ljubljančani bodo v torek v Tivoliju gostili močni Dunaj.