Največ zaslug za zmago Tampe ima vratar Ben Bishop, ki je ubranil 37 strelov tekmecev. Chicagu ni pomagalo, da je bil precej boljši pri strelih na gol (39:16), ker je bil vratar tekmecev skoraj nepremagljiv. "Po koncu tekme sem čakal, da bo v garderobo prišla policija in nas aretirala, ker smo nekaj ukradli. Zmago namreč," se je po dvoboju pošalil trener gostov Jon Cooper. O premoči Chicaga priča tudi podatek, da so poznejši zmagovalci prvi strel proti vratom domačih sprožili šele v 22. minuti in tretjič v klubski zgodovini eno tretjino končali brez strela na gol.

Tudi na tekmi za najvišjo razliko je bil junak vratar. Jaroslav Halak je za St. Louis zbral 19 obramb, kar je bilo dovolj za 17. "shutout", s katerim je na klubskem seznamu tekem brez prejetega gola prehitel Glenna Halla. Na 121 tekmah v NHL je sicer že 26-krat ohranil mrežo nedotaknjeno.

V drugem kanadskem derbiju je Toronto po kazenskih strelih s 5:4 premagal Ottawo, Boston je bil s 4:1 boljši od Detroita, Montreal pa s 4:1 od Philadelphie. Kazenski streli so odločili zmagovalca v New Yorku, kjer so domači otočani izgubili z 2:3 proti Columbusu, Pittsburgh je s 4:1 odpravil Buffalo, Dallas pa z 2:1 Washington. Anaheim je po podaljšku s 4:3 strl odpor Minnesote, San Jose je bil s 4:1 boljši od Phoenixa.

Moštvo edinega slovenskega igralca v NHL Anžeta Kopitarja Los Angeles bo novo tekmo igralo v ponedeljek, tekmeci kraljev bodo rangerji iz New Yorka.