* Ledena dvorana, gledalcev 2000, sodniki: Kincses (Madžarska), Soos, Johnston (Avstrija).

* Strelci: 1:0 Bartoš (Havlik, 3.), 2:0 Bartoš (Beranek, 16.), 3:0 Finsterle (Filala, 40.), 3:1 Ross (Ulmer, Blackwater, 42.), 4:1 Jarušek 55.), 4:2 Ulmer (Berry, 56.), 5:2 Sova (60.).

* Kazenske minute: Orli Znojmo 8, Telemach Olimpija 10.

Ljubljanski hokejisti so v prejšnjem krogu končno prekinili črno serijo z začetka sezone in po šestih porazih, ki so vnesli precej panike in slabe volje v tivolske vrste, le spomnili na boljše čase ter premagali moštvo z vrha lestvice Linz. Za beg z dna lestvice pa bodo zmaji potrebovali še več točk in prva priložnost je bilo današnje gostovanje na Češkem. A te niso izkoristili, Znojmo je bil premočan, tako da so Ljubljančani zabeležili še sedmi poraz v sezoni, na gostovanjih še niso osvojili niti točke.

Za četo Bojana Zajca je bila slaba napoved že sam začetek srečanja. Potem ko sta bila izključena Damjan Dervarič in Žiga Grahut, ki je ploščico nespretno poslal med gledalce, so domači že na začetku druge minute tekme izkoristili številčno prednost dveh igralcev, strelec vodilnega gola je bil David Bartoš. Ta je bil v prvi tretjini uspešen še enkrat in to v času, ko je imela prednost igralca več Olimpija, kar je za goste pomenilo nov šok.

A v nadaljevanju so se vendarle zbrali in bili domačim povsem enakovredni. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh, a ob koncu so si zmaji privoščili še eno napako, če četrtim napadom prišli na prvega češkega, kar so domači izkoristili.

Gol Nicholasa Rossa, ko so Ljubljančani v četrtem poskusu vendarle izkoristili "power play", je dal nekaj upanja, da bi lahko prišlo do preobrata, a ko je Richard Jarušek povišal izid na 4:1, so obupali tudi največji ljubljanski optimisti. Zadetek Jeffa Ulmerja je bila le kozmetična olajšava, čeprav se Zajc še ni predajal. Dobro minuto pred koncem je iz igre potegnil Jerryja Kuhna, toda še en gol so dosegli domači hokejisti.