Pred dnevi so pridobili uporabno dovoljenje, zdaj pa že prihajajo tudi prvi stanovalci. Maša Žlajpah Puc iz omenjenega podjetja nam je povedala, da je bilo na voljo 66 stanovanj: »Tretjino smo jih že prodali, podobno je z 18 lokali, ki so na voljo za različne dejavnosti. Objekt ima lastno garažno hišo z 218 parkirnimi prostori, vsa naložba pa je ocenjena na 16 milijonov evrov.«

Ogromno praznih stanovanj

Pri vlagatelju, ki je najprej odkupil podrti stari hotel, trdijo, naj bi do konca leta prodali okoli polovico vseh stanovanj in lokalov. Cena pa je za ta čas in tudi stanje na nepremičninskem trgu v Kranju vredna pozornosti: kvadratni meter stanovanja stane 2385 evrov, poslovnega prostora pa 2740 evrov.

V neposredni bližini Jelena je stanovanjska soseska Planina, kjer so nova stanovanja nazadnje prodajali za 1800 evrov za kvadratni meter, a se jih da dobiti tudi za nižjo ceno. Mnogi podizvajalci so namreč stanovanja dobili v zameno za plačilo del in jih zdaj skušajo unovčiti. Seveda pa je Planina povsem drugačna soseska od Dvorca Jelen in tam je še vedno praznih vsaj 100 stanovanj. Točne številke ne ve nihče, stečaj Gradbinca pa je dodatno vplival na ponudbo in ceno. V kratki anketi pri nepremičninskih posrednikih smo izvedeli, da je tudi v Kranju značilno mrtvilo na trgu in ponudba presega povpraševanje. Vsekakor po trenutnih cenah Jelen odstopa, kar pa lahko odtehtata bolj kakovostna izvedba gradnje in urejeno parkiranje. Ob tem velja poudariti, da so pred časom v Kranju vlagatelji odstopili od gradnje stanovanjske soseske z okoli 400 stanovanji na območju nekdanje mlekarne.