Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Villarreal - Granada
1

Villarreal je zelo dobro začel sezono, v kateri se je vrnil med prvoligaše, saj je po sedmih krogih na visokem četrtem mestu, ob štirih zmagah in dveh remijih pa je doživel le en poraz. Rumena podmornica bo poskušala zmagovito serijo nadaljevati proti Granadi, ki je v zadnjem krogu sicer doma z 2:0 premagala Athletic Bilbao, a vsaj na papirju nima primerljivo močne zasedbe kot domači, zato se Villarreal na tem srečanju upravičeno nadeja treh točk. (6/10)

Košarka - Evroliga kvalifikacije

Lietuvos Rytas - Oostende
1

Tekma odloča o potniku v evroligo, zato je vložek velik, prednost pa je vsekakor na strani Lietuvos Rytasa, saj igra doma. Litovci so tudi na papirju močnejše moštvo, zato bi njihov poraz in belgijsko moštvo v evroligi lahko označili za presenečenje. (7/10)

Košarka - Mednarodni - ABA liga

MZT Skopje - Union Olimpija
1

Olimpija je v sredo po precej srečni zmagi v superpokalu uspela prekiniti Krkin niz zbiranja lovorik, a z igro zmaji niso navdušili. Predvsem jih čaka še veliko dela pri igri v napadu, saj se s 60 doseženimi točkami le stežka nadejajo zmag na gostovanju v ligi Aba, kjer je vedno težko. V Skopju optimistično pričakujejo novo sezono, ki bi jo na vsak način radi začeli z zmago proti Ljubljančanom. Če v vrsti Aleša Pipana ne bo imelo nekaj posameznikov odličnega dne, je verjetno še prezgodaj, da bi lahko računali na gostujočo zmago. (5/10)

Tenis - WTA – Peking

Kvitova P. - Li Na
2

Li Na je odločena, da bo na domačem turnirju storila vse, da pride do lovorike pred svojimi navijači. V prvih treh krogih je pokazala dobro formo in trikrat slavila brez izgubljenega niza in tudi proti sicer spoštovanja vredni Kvitovi je danes favoritinja za zmago. (6/10)

Tenis - WTA – Peking

Williams S. - Wozniacki C.
1

Serena je tudi v letošnji sezoni v ženskem tenisu razred zase in če nima ravno zelo slabega dne, se njeni dvoboji skoraj vedno končajo z njeno zmago, ne glede na lokacijo turnirja ali podlago. Tudi v Pekingu ni nič drugače, saj je v prvih treh dvobojih zmagala brez večjih težav, vsakič z 2:0. Verjetno danes ne gre pričakovati dosti drugačnega razpleta, saj je Danka daleč od stare forme, ko je bila številka 1 na lestvici ATP. (8/10)