Kralji, prvaki lige NHL v letu 2012, so bili v Minneapolisu večji del tekme v podrejenem položaju in vseskozi v zaostanku, najbolj preudarno igro pa so prikazali v prelomnih trenutkih dvoboja, ko je v polnem sijaju zablestel Kopitar. Najboljši slovenski hokejist je najprej prispeval podajo pri zadetku branilca Doughtyja na 1:1, v kazenskih strelih pa je zanesljivo premagal domačega vratarja Niklasa Backstroma, ki je na dvoboju zaustavil enajst od dvanajstih strelov. Drugi gol za kralje je v kazenskih strelih dosegel Jeff Carter, tudi strelec izenačujočega gola na 2:2 v tretji tretjini, izkazal pa se je tudi vratar Jonathan Quick z 18 obrambami.

Na današnjih osmih tekmah je še ena tekma epilog dobila po izvajanju kazenskih strelov, na njej pa je Washington premagal Calgary s 5:4. Hokejistom iz ameriške prestolnice je na tekmi uspel svojevrsten podvig, saj so po prvi tretjini zaostajali z 0:3, v nadaljevanju pa zaigrali kot prerojeni in ugnali goste iz Kanade. V drugi in tretji četrtini je zablestel ruski zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je dosegel dva gola in podajo, nato pa še v kazenskih strelih ugnal finskega vratarja Karrija Ramo, ki je sicer zaustavil 29 strelov domačih hokejistov.

Boston, osmoljenec letošnjega finala, je doma zanesljivo premagal Tampo Bay s 3:1. Za kosmatince so gole dosegli Chris Kelly, Milan Lučić in Patrice Bergeron, za goste iz Floride pa Finec Valtteri Filppula. Pittsburgh je na domači ledeni ploskvi z goli Chucka Kobasewa, Sidneyja Crosbyja in Craiga Adamsa ugnal New Jersey s 3:0.

Phoenix in San Jose sta sijajno odprla sezono, obe ekipi sta premagali New York Rangers oziroma Vancouver s 4:1. Za zmago moštva iz Arizone si največ zaslug lasti Čeh Radim Vrbata, ki je dosegel "hat-trick", Logan Couture pa je k zmagi kalifornijske ekipe prispeval dva zadetka. St. Louis je premagal Nashville s 4:2, z identičnim izidom je Dallas ukanil Florido.