Kaj se je na zadnji tekmi v vetrovni ruleti dogajalo z Damjanom?

Bil je žrtev vremenskih razmer. Med vsemi 50 skakalci je imel daleč najslabše. Zaradi sunka vetra v hrbet je dobil kar 16,1 točke pribitka, druge najslabše razmere je imel Poljak Macej Kot z 9,7 točke, medtem ko je imel Nemec Wellinger zaradi vzgonskega vetra 4,1 točke odbitka. Jernej je imel razmere, v katerih ni bilo nobene možnosti za dober skok in uvrstitev v finale.

Kaj je pokazala zadnja tekma sezone?

Ker je bila konkurenca popolna, smo videli, kje smo. Zelo sem vesel odličnega nastopa Petra Prevca, ki je dobil potrditev, da smo na pravi poti do zime, saj se bo svetovni pokal začel prav 22. novembra v Klingenthalu. V naslednjem mescu in pol nas čaka še veliko dela, da bomo lahko branili visoke položaje, ki smo jih zasedli v minuli zimi.

Tekma je bila na meji regularnosti.

Da. Tokrat je bila žal slovenska reprezentanca tista, ki je imela največjo smolo z vetrom. Skoki so šport v naravi. Gledati moramo naprej. Vodstvo tekmovanja bi moralo v skladu s pravili ferpleja bolj pogledati, da bi bile razmere enakovredne za vse.

Kaj se dogaja s Tepešem, ki se ni uvrstil v finale, medtem ko sta Hvala in Kranjec obtičala v kvalifikacijah.

Nič posebnega. Znova smo dobili potrditev, da je konkurenca še bolj izenačena, kot je bila v lanski sezoni. Če delaš le malo večje napake, si takoj kaznovan z uvrstitvijo v ozadju. Trenutno so pač tam, kjer so, a ni nobenega razloga za paniko.

Ocena poletne sezone.

Vsi cilji so doseženi. Najbolj pomembne so kvote. Pozimi imamo pravico nastopa z maksimalnim številom sedmih tekmovalcev. Da smo močna ekipa, smo dokazali z rekordnim številom točk v pokalu narodov. Damjan je na koncu drugi, Pungertar četrti, imamo še dve posamični zmagi omenjenih tekmovalcev.