Po velikem skalpu, v 2. krogu je 22-letna Štajerka izločila nekdanjo številko ena Srbkinjo Ano Ivanović, je sledil hladen tuš v 3. krogu turnirja, v katerem je poljska igralka povsem zasenčila najboljšo Slovenko. Poljakinja je prvi niz dobila brez izgubljene igre, nekaj več odpora je Slovenka pokazala v drugem, ko je celo povedla z 2:1, a nato je Radwanska znova stvari postavila na svoje mesto.

Najboljša slovenska teniška igralka, na najnovejši jakostni lestvici WTA je skočila na 76. mesto, je uspešno odigrala dvoboja kvalifikacij na turnirju v Pekingu in se uvrstila v glavni del. V uvodnem dvoboju turnirja je Mariborčanka, s stalnim bivališčem v Monaku, nato premagala 20-letno Portoričanko Monico Puig, ki je na lestvici WTA 45. igralka. V 2. krogu turnirja se je pomerila še z eno višje uvrščeno igralko, Srbkinjo Ivanovićevo, 14. nosilko, za vstop v četrtfinale pa je naletela na premočno tekmico, ki ni dovolila presenečenja.

Radwanska se bo za vstopnico v polfinale udarila s sedmo nosilko Nemko Angelique Kerber, ki je bila s 6:2, 6:4 boljša od desete nosilke Italijanke Roberte Vinci.