Toronto je v torek dobil kanadski derbi v Montrealu, dan pozneje pa je bil uspešen še v Philadelphii. Domači so sicer v prvi tretjini z golom Braydna Schenna ob igralcu več na ledu povedli, v drugi tretjini je izenačil Phil Kessel. S tem je na najboljši način proslavil rojstni dan in tudi osemletno podaljšanje pogodbe, za katero se je pred dnevi dogovoril (za 64 milijonov dolarjev). Toda prvi junak tekme vseeno ni bil Kessel, ampak njegov soigralec Dave Bolland, ki je dosegel naslednja dva gola in s tem odločil zmagovalca.

Detroit je z goloma Šveda Mikaela Samuelssona in ruskega veterana Pavla Dacjuka po prvi tretjini tekme z Buffalom že vodil 2:0, tako da je kazalo, da ne bo imel težkega dela. A nato se mu je ustavilo in je moral za zmago še trepetati. Toda gostom je prek Latvijca Zemgusa Girgensonsa uspelo le znižati izid, zato sta točki ostali doma.

Legendarni vratar Patrick Roy si ni mogel zamišljati boljšega začetka trenerske kariere. Potem ko je njegov Colorado s 6:1 ponižal Anaheim, je doživel ovacije gledalcev, ki so prepričani, da bodo z njim nevarni za najvišja mesta v ligi. Kot velika okrepitev Colorada se je že v prvi tekmi dokazal tudi Nathan MacKinnon, številka ena letošnjega 'drafta', ki sicer ni dosegel gola, je pa dvakrat podal za zadetek Jamieju McGinnu. Plaz je že vodil s 6:0, častni gol pa tekmecem dopustil sedem sekund pred zadnjim zvokom sirene.

V zadnjih sekundah se ej na ledu tudi zaiskrilo, zaradi česar sta si imela oba trenerja tudi precej za povedati. Predvsem je bil razburjen trenerski debitant Roy, ki je skoraj porušil ogrado med klopema obeh moštev.