Včasih sem se še boril sam s sabo. Čeprav se mi ni ljubilo gledati televizijskega dnevnika (ker mi pri vsaki slabi novici »dvigne pisker« ali pa sem užaloščen zaradi človeške vrste na splošno), sem bil prepričan, da je pomembno biti obveščen. Potem pa sem, zaradi narave dela v gostinstvu, nekaj časa živel brez poročil in ugotovil, da se počutim bistveno bolje. Kar nenadoma se mi je zazdelo, da gredo stvari v pozitivno smer, da delamo dobro in da bomo še boljši. Zdaj jih ne gledam že nekaj let.

Nedavno sem imel sestanek s poslovnim partnerjem. Kam smo prišli, če ti po sestanku nekdo zatrjuje, da je resnično srečen, da se je oglasil, ker že dolgo ni govoril z nekom, ki bi bil pozitivno naravnan in ki vidi možnosti v povezovanju in medsebojnem sodelovanju?

Testirajte se. Izklopite se malo. Za začetek morda za teden dni. Vprašajte se, katere informacije zares potrebujete v svojem poslu, v svojem življenju. Kaj je tisto, kar je bistveno? Zame je dogajanje v kulinaričnem svetu. Pa za vas? Se počutite slabo, ker je taka tudi splošna družbena klima?

Gostinstvo je lep poklic. Srečo imamo, da se ljudje pri nas srečujejo ob lepih, dobrih, sproščenih dogodkih. Gostilna je kulisa za praznovanje dobrega posla, zaroke, poroke, rojstva, obletnice. In ljudje ne pridejo samo zato, ker so lačni hrane, ampak ker so lačni pozitivnega vzdušja – in da pozabijo na poročila. Nalezljivo je, poizkusite.