"To je bil nekakšen tehnični sestanek. Preko poletja smo pripravili odgovore na 18 sklopov vprašanj, tukaj pa pojasnili še podrobnosti, kako bo kaj narejeno," je povedal tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije Tomi Trbovc. Slednji je dodal, da je planiška kandidatura dobra, najlepše pa je sestanek sklenila nekdanja vrhunska smučarska tekačica Petra Majdič: "Tudi majhne države si zaslužijo organizacijo tako velikih prireditev."

Ob Trbovcu in Majdičevi so Planico na sestanku zastopali še nekdanji skakalec in prav tako ambasador Planice Franci Petek, predsednik SZS Primož Ulaga, direktor SZS Jurij Žurej in vodja kandidature Planice 2019 Primož Finžgar. Decembra bo znana primerjava med kandidati, ki jo bo pripravila posebna komisija Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Že ta petek pa bodo pri Fisu odločali o programu olimpijske sezone, na tapeti bo tudi prošnja OK Planica, da bi finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je tradicionalno vsako leto v dolini pod Poncami, z letalnice bratov Gorišek preselili na novo Bloudkovo velikanko. Prireditev bo na sporedu med 20. in 23. marcem.

"Tekma pod Poncami ne bo nič drugačna, kot je bila doslej. Tudi Bloudkova velikanka sprejme enako število ljudi kot letalnica in mislim, da bo zabava vsekakor boljša. Kljub temu, da bodo skoki malenkost krajši, pa jaz mislim, da bodo naši fantje vseeno zmagali," je o tem dejal Trbovc.