Jordan, ki se lahko pohvali s kar šestimi naslovi v ligi NBA, petkrat pa je bil proglašen tudi za najboljšega igralca lige, je med promocijo priljubljene košarkarske videoigre dejal, da je seznam igralcev, s katerimi bi se rad pomeril v igri ena na ena, zelo dolg. Med drugim so se na njem znašle legende kot so Jerry West, Elgin Baylor, Julius Erving ter tudi sedanji zvezdniki s Carmelom Anthonyjem, Dwyaneom Wadeom, Kobejem Bryantom in seveda LeBronom Jamesom na čelu..

»Če bi še lahko igral kot v svojih najboljših dneh, ne verjamem, da bi proti njim izgubil,« se je pobahal 50-letnik, ki ga imajo številni za najboljšega košarkarja vseh časov, in v šali dodal: »Morda le proti Kobeju Bryantu, saj je ukradel vse moje poteze.«

Na izjavo Jordana sta se hitro odzvala tako Bryant kot tudi LeBron James. »Gre za domino efekt. Jaz sem prevzel nekaj njegovih potez sedanja generacija pa nekaj mojih,« je na twitterju zapisal Bryant, medtem ko je James za časnik Miami Herald vse skupaj označil za izvrstno promocijo videoigre obenem pa pristavil, da se je že večkrat spraševal, kako bi bilo, če bi se pomeril z Jordanom na vrhuncu njegove moči.