S kakšnimi občutki boste danes zapustili Antwerpen?

Vrhunskimi. Trinajsto mesto na svetu na bradlji je lep rezultat. Dosegel sem ga na način, na kakršnega sem doslej na treh evropskih prvenstvih osvojil kolajno. Venomer sem za takšno izvedbo prejel oceno med 15,6 in 15,8 točke. Takšno sem pričakoval tudi tokrat. Sestavo sem izvedel odlično, bil navdušen nad svojo izvedbo, tekmovalno areno sem zapustil ponosen. Potem pa sem nerazumljivo dolgo čakal oceno. Ko sem videl 15,3 in še nekaj, sem bil razočaran. Ko so reprezentančni kolegi gledali moj nastop, so vsi rekli, da bom prejel oceno med 15,6 in 15,8. Za finale bi zadostovalo že pol desetinke višja ocena od prejete, a žal vse skupaj ni bilo dovolj.

Kako se lahko dvakratnemu svetovnemu prvaku na orodju zgodi, da ga »okradejo« sodniki?

Edina razlaga je v sestavi B-komisije, ki daje odbitke. Vsak med njimi ima svojega favorita, medtem ko druge ocenjuje s strožjimi očmi. Nazadnje sem bil tako razočaran nad sodniškim merilom pred desetimi leti v Anaheimu, ko so me sodniki 'porezali'. Potem se mi to ni dogajalo. Ali imam občutek, da se mi bo kdaj povrnilo? Verjetno se mi je ob vseh uspehih že kdaj, upam pa, da se mi še bo.

Vam je Antwerpen vzel kaj volje, ali vam je je pri 36 letih še kaj dal?

Kvečjemu dal. Tako med samo sestavo kot po koncu sem se počutil dobro. Najbolje v sezoni. Ni pošteno, da se nisem uvrstil v finale, a z dvignjeno glavo zrem v prihodnost.

Kakšen je svetovni trend na bradlji?

Nič novega nisem videl. Potem ko so lani mladi telovadci pokazali, da so to orodje končno napadli tako, kot sem dolga leta pričakoval, je bilo letos vse skupaj drugače. Veliko jih je delalo napake. Ne zgolj na bradlji, na vseh orodjih. Lahko rečem, da sem se zgolj prepričal, da sem še vedno zraven najboljših.

Vas je kaj motilo, da na največji tekmi niste imeli ob sebi svojega trenerja Edvarda Kolarja?

Da na največji tekmi ob sebi nisem imel svojega trenerja, se mi je zgodilo prvič. Načeloma me to ni motilo ali vplivalo na končno razvrstitev. Nekajkrat sem brez trenerja tekmoval na tekmah svetovnega pokala, ko so mi pri pripravi pomagali kar telovadci, v Antwerpnu pa so drugi ob meni dobro opravili svoje delo. Sem samostojen telovadec, ki ob sebi ne potrebuje neprestano trenerja ali koga drugega. Za razliko od Aljaža Pegana, ki mi je večkrat dejal, da bi se težko motiviral, če ob sebi ves čas ne bi imel trenerja. Telovadci Narodnega doma smo samostojni.