Čeprav ima Ljubljanski potniški promet v svojem voznem parku tri vozila, ki so stara kar 26 let, pa omenjenih treh očakov kljub nakupu šestih novih avtobusov še ne bodo upokojili. Pojasnili so, da zaradi povečanega števila potnikov in posledično povečanih potreb na nekaterih linijah potrebujejo vse razpoložljive avtobuse.

Spomnimo, Ljubljanski potniški promet je nedavno kupil tudi vozilo kavalir, ki je že tretje vozilo za prevoz po središču mesta. Javno podjetje je zanj odštelo približno 40.000 evrov, deluje pa na električni pogon. Tretji kavalir bo v poletnih mesecih vozil po določeni trasi, v hladnem obdobju pa ga bodo prevoza potrebni ljudje lahko kar poklicali.

Velja opomniti, da od začetka tega tedna avtobusi na liniji 20 vozijo po ponovno spremenjeni liniji. V smeri proti Fužinam avtobusi po novem s Slovenske ceste zavijejo na Dalmatinovo in Komenskega ulico, nato na Resljevo, peljejo čez Zmajski most, zavijejo na Poljansko cesto, prečkajo Fabianijev most, zavijejo na Zaloško cesto in pot nadaljujejo po svoji dosedanji liniji. V smeri proti Bežigradu vozijo po obratni poti, le da namesto na Dalmatinovo zavijejo na Tavčarjevo in od tam pot nadaljujejo po Slovenski cesti in svoji običajni trasi. V Javnem holdingu Ljubljana so pojasnili, da so linijo 20 ponovno približali osrednji ljubljanski tržnici zaradi prošenj potnikov.vbr