PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Zenit - Austria
1

Zenit je odločno krenil v novo sezono, saj po 11 krogih vodi v ruski ligi, nazadnje pa je v soboto v derbiju vodilnih ekip s 4:2 ugnal Spartak. Ligo prvakov je začel s porazom pri Atleticu, kjer pa bo verjetno vsem v skupini težko osvojiti kakšno točko. Rusi se bodo za napredovanje najverjetneje borili s Portom, medtem ko morajo proti Austrii, ki bo brez dvoma pristala na zadnjem mestu v skupini, nujno osvojiti vseh šest točk. Če želijo razmišljato i drugem mestu. Glede na porazno formo Dunajčanov (4 porazi na zadnjih petih tekmah), danes dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti, Zenit pa bi utegnil celo slaviti kar visoko zmago. (8/10)

Nogomet - Liga prvakov

Borussia (D) - Marseille
1

Borussia je v prvem krogu lige prvakov izgubila v Napoliju, zato prostora za spodrsljaje ni več, če želijo varovanci Jürgena Kloppa vsaj približno ponoviti lansko sezono, ko so izgubili šele v finalu. Glede na to, da je Marseille verjetno edina ekipa v težki skupini, ki nima realnih možnosti za osvojitev enega od prvih dveh mest, je jasno, da morajo Dortmundčani danes zmagati. Glede na kvaliteto in izjemno podporo s tribun, bi jim moralo na njihovem igrišču to tudi uspeti, saj bi se v primeru remija ali poraza znašli na robu poraznega razpleta v ligi prvakov. Dobra popotnica za današnjo tekmo pa je prav gotovo sobotna zmaga s 5:0 proti Freiburgu. (7/10)

Nogomet - Liga prvakov

Arsenal - Napoli (oba data gol?)
1 (=da)

Na Emiratesu se obeta nogometna poslastica dveh ekip, ki igrata lep nogomet in redno dosegata precej zadetkov. Čeprav bo tokrat za obe moštvi v ospredju rezultat, verjamem, da bodo vseeno oboji uspeli doseči vsaj en zadetek. Če bo prvi gol na tekmi padel v prvih 30 minutah, pa se v Londonu lahko tekma konča s kar precej zadetki. (7/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - Linz
2

Zmaji so v novo sezono vstopili s šestimi zaporednimi porazi, kar je njihov najslabši začetek, odkar igrajo v ligi Ebel. Niso pa porazni le izidi, saj je katastrofalna tudi njihova igra. Z izjemo tekme ali dveh je bila Olimpija do sedaj daleč od točk in zasluženo premagana, najbolj pa vsekakor boli nedeljski poraz v Beljaku - s kar 0:8. Težko je verjeti, da so se mladi slovenski hokejisti in nekaj precej povprečnih in ne najbolj motiviranih tujcev uspeli pobrati po taki katastrofi in da so danes zmožni ukrasti točko močnemu Linzu, ki bo tudi letos meril vsaj na polfinale, na prvih šestih tekmah pa je izgubil le enkrat. Kvota 1.55 za zmago gostov pa je tudi precej lepša, kot jo ponujajo tuje stavnice, zato je ne gre zamuditi. (9/10)

Tenis - WTA - Peking

Jovanovski B. - Li Na
2

Li Na tudi letos kroji vrh svetovnega ženskega tenisa, trenutno je na lestvici ATP 5., zato od nje kitajski ljubitelji tenisa upravičeno veliko pričakujejo na turnirju v Pekingu. Po US Opnu, kjer jo je v polfinalu izločila šele kasnejša zmagovalka Serena Williams, je Kitajka odločna, da na domačih tleh pride daleč. Na tej poti jo bo le stežka ustavila Srbkinja, ki na lestivi ATP zaseda 39. mesto, do sedaj pa je z 0:2 izgubila oba dosedanja medsebojna dvoboja. (7/10)