Najboljša slovenska teniška igralka, na današnji jakostni lestvici WTA je skočila na 76. mesto, je uspešno odigrala kvalifikacije na turnirju v Pekingu in se uvrstila v glavni del. V 1. krogu kvalifikacij je s 6:4 in 6:3 ugnala domačinko Wang Quiang, v 2. pa je bila boljša (6:4, 6:3) še od četrte nosilke kvalifikacij Španke Lourdes Lino.

V uvodnem dvoboju turnirja se je 22-letna Štajerka pomerila z 20-letno Portoričanko, z bivališčem v Miamiju na Floridi, ki je na lestvici WTA 45. igralka. Hercogova je odločno odprla dvoboj z, vsaj na papirju, močnejšo tekmico ter z dvema servisoma in dvema dobljenima brejkoma Puigovo nadvladala s 6:1. V 2. nizu je Portoričanka prikazala veliko več ter dobila štiri igre, a je Mariborčanka po dobri uri le končala dvoboj v svojo korist s 6:4.

Hercogova se bo v 2. krogu turnirja pomerila s 14. nosilko Srbkinjo Ivanovićevo, nekdanjo prvo teniško igralko sveta in zmagovalko turnirja za grand slam, proti kateri pa na najvišji ravni Mariborčanka še ni zaigrala. Ivanovićeva je v 1. krogu premagala Italijanko Flavio Pennetta s 7:6 (9), 6:1.