Proti Hamburgu je bila polovica tekme solidna, a se je videlo, da mlada ekipa trenutno še ni dorasla klubom, ki krojijo evropski vrh. Zaradi odhoda skoraj vseh nosilcev igre in prihoda številnih novincev obramba, ki naj bi bila zaščitni znak ekipe, še šepa. Glede na to, da je proti Švedom in Nemcem skupno prejela kar 74 zadetkov, je očitno, da obramba za vrhunsko evropsko tekmovanje še ni na potrebni ravni. Kljub slabši obrambi je Gorenje v napadu, ki je boljši del igre, doseglo kar 67 golov. Napad deluje dokaj tekoče, nevarno in učinkovito, Klemen Cehte kot glavni »bombarder« je zelo učinkovit, desna stran pa je še neizkušena in malce šibkejša, a bo kmalu drugače.

V skupini D sta prvi dve mesti »rezervirani« za Hamburg in Flensburg, Velenjčani pa lahko upajo in računajo na tretje ali četrto mesto. So boljši od Drotta, marsikaj pa bo že bolj jasno po neposrednih dvobojih z Aalborgom in La Riojo. Vsaj enega je potrebno pustiti za sabo, najbolje pa seveda oba. Precej težje delo v boju za napredovanje čaka Celje Pivovarno Laško v skupini A. Ukrajinsko Zaporožje je pri Rheinu Neckarju v Nemčiji presenetljivo osvojilo točko, kar bo za druge ekipe iz te skupine težko ponovljiv podvig. Ruski St. Peterburg bo zadnji v skupini, Celjani pa morajo priložnost za osmino finala iskati proti Zagrebu in Zaporožju. Vsi trije bodo zmagali v Rusiji, prav tako favorita Veszprem in Rhein Neckar.

Celjani za razliko od Velenjčanov niso imeli velikih igralskih sprememb, zato s(m)o vsi od njih pričakovali več. Mogoče je vloga favorita v slovenski ligi, ki so jim jo pripisali in natovorili drugi, negativno vplivala na mlade fante, ki se še ne znajo nositi s pritiskom. Ko se bodo naučili živeti z vlogo favorita, še bolj zaupali vase in izboljšali igro v napadu, so lahko kos tako Zagrebu kot Zaporožju. Igra v Zagrebu je bila neprepričljiva, čeprav tudi hrvaško moštvo ni več to, kar je nekoč bilo, in je bilo proti pivovarjem zrelo za poraz. Proti St. Peterburgu je bila zmaga edino, kar je štelo, igra pa vseeno še ni bila prava.

Pri Celjanih je prav obratno kot pri Velenjčanih: dobivajo malo zadetkov, na dveh tekmah skupno le 46, a jih tudi malo dajejo (50). Naj se malce pošalim: če bi sestavili ekipo z velenjskim napadom in celjsko obrambo, bi dobili evropsko primerljivo in krasno zasedbo. Slovenski podprvaki imajo velike težave na postavljeno obrambo, v napadu pa za zdaj še niso pokazali napredka v primerjavi z minulo sezono. Slišković je sicer enakovredno zamenjal Mačkovška, velik minus pa je vrzel po odhodu Toskića. Predvsem v napadu, kjer manjkajo njegove izkušnje, kakovost, čvrstost, ustvarjanje prostora in priložnosti za soigralce, učinkovitost... V obrambi se njegova odsotnost manj pozna, a tudi v napadu Poteko dobiva vedno več priložnosti in jih tudi solidno izkorišča.

Uroš Šerbec je nekdanji rokometaš in reprezentant ter zdajšnji trener.