Ljubljanski hokejisti so se na začetku sezone znašli v krizi, ki je, kot kaže, vrhunec doživela prav na tekmi z Beljačani. Zmaji so bili na terenu, kjer so imeli v preteklosti precej uspeha, tokrat povsem nemočni in se niso mogli izogniti katastrofi. Z osmimi prejetimi zadetki so doživeli enega najtežjih porazov v tem tekmovanju in kot edina ekipa v ligi tudi po šestih tekmah ostajajo brez točke trdno na zadnjem mestu, za predzadnjim mestom, ki ga trenutno zaseda Salzburg, pa zaostajajo že pet točk.

Sila priložnosti ni izkoristil

Ljubljančani so v Beljaku tekmo že začeli zelo slabo. Nick Ross je v prvi minuti, namesto da bi po samostojnem prodoru premagal nekdanjega vratarja zeleno-belih Jean-Philippa Lamoureuxa, streljal mimo vrat, v nadaljevanju akcije pa so domači plošček že v 46. sekundi potisnili za hrbet Aleša Sile, ki je tokrat prvič v sezoni dobil priložnost namesto Jerryja Kuhna. Nič boljše ni bilo nadaljevanje. Po nezbranosti je Sila dobil drugi gol v drugi minuti, po še dveh zadetkih Beljaka v deseti minuti pa je med vratnici zadrsal Kuhn.

Slaba igra se je nadaljevala tudi v drugi polovici tekme, čeprav sta bili moštvi tedaj bolj izenačeni. Zadevali pa so vseeno le domači, med drugimi je dva gola prispeval slovenski reprezentant Klemen Pretnar, za nameček so Beljačani zlahka izkoriščali napake in nezbranost gostov, ki so peti zadetek prejeli že v deseti sekundi zadnje tretjine.

Nekaj pohval si v ljubljanskem moštvu zasluži le mladi četrti napad Jure Sotlar, Jaka Zdešar in Žiga Pešut, zelo slabo pa so se tudi tokrat odrezale tuje okrepitve v zelenih dresih; nekdanji člani ljubljanskega kluba, zdaj v beljaški opravi, so bili precej učinkovitejši, John Hughes pa je dvakrat zadel v polno.

V torek bodo ljubljanski hokejisti v Tivoliju igrali z Linzem.