Kenijec Kipsang na današnjem jubilejnem 40. berlinskem maratonu ni imel konkurence. V zadnjih kilometrih se je otresel zasledovalcev in proti koncu še izdatneje pritisnil na plin ter izboljšal dve leti star rekord v maratonu, ki je bil postavljen prav tako na berlinskih ulicah. Imel je dobre pogoje za tek, deset stopinj Celzija in sončno vreme, ob progi ga je spodbujalo na deset tisoče gledalcev. Za zmago si je prislužil 40.000 evrov denarne nagrade, dodatnih 50.000 bo prejel za svetovni rekord. Na maratonu je sicer teklo preko 40.000 tekačev in tekačic.

"Videl sem, da lahko izboljšam rekord, saj sem imel na progi vse podatke o časih. Proti koncu nisem bil utrujen, zato sem lahko stopnjeval ritem. Ta proga v Berlinu je zelo lepa, navijači so odlični, tudi zato nisem presenečen, da sem rekord popravil kar za 15 sekund. Zelo dobro sem pripravljen in čeprav je bilo danes precej vetra menim, da lahko v prihodnje še popravim današnjo doseženo znamko," je po zmagi povedal Kipsang.

Drugo mesto pri moških je osvojil Kenijec Eliud Kipchoge s časom 2:04:05, pred rojakom Geoffreyjem Kipsangom v času 2:06:26. V ženski konkurenci je v času 2:21:13 zmago slavila Kenijka Florence Kiplagat. Drugo mesto je osvojila rojakinja slednje Sharon Cherop s časom 2:22:28, tretja pa je bila Nemka Irina Mikiteknko, ki je s časom 2:24:54 postavila tudi nov svetovni rekord v kategoriji masters, tekačicah starejših od 40 let.