Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Manch Utd - WBA
1

Rdeči vragi so po debaklu na mestnem derbiju rane zacelili na najboljši način, saj so v pokalu sredi tedna premagali Liverpool, največjega angleškega tekmeca. Danes na Old Trafford prihaja WBA, ki nikakor ni tekmec, ki bi se ga morali domači bati. Brez dvoma bodo imeli večino tekme žogo v svoji posesti in oblegali vrata gostov, ob precej močnejši zasedbi zato upravičeno pričakujemo njihovo zmago. WBA se je med tednom v pokalu precej potrošil, saj je proti Arsenalu igral podaljške in nato izgubil po enajstmetrovkah, kar ni dobra popotnica za težko gostovanje. (8/10)

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Borussia (D) - Freiburg/+1/
1

Borussia se je znašla v seriji slabših rezultatov, saj so brez zmage po 90 minutah že tri tekme. Kljub temu varovanci Jürgena Kloppa še vedno zasedajo prvo mesto na lestvici, ki ga ne mislijo prav zlahka predati Bayernu. Danes gostijo idealnega nasprotnika za vrnitev na zmagovito pot, saj Freiburg zaseda šele predzadnje mesto v ligi. Ker je uspel točko presenetljivo ukrasti Bayernu, bodo Dortmundčani tekmeca verjetno vzeli dovolj resno, da se kaj podobnega ne pripeti tudi njim. Pričakujem visoko zmago Borussie. (7/10)

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Bayern - Wolfsburg (vsota 2.5 gola)
2 (je več)

Bayern bo verjetno uspel premagati tudi Wolfsburg, še bolj verjetno pa je, da se gledalcem na Allianz Areni obeta nova poslastica s precej goli, saj je tudi Wolfsburg zmožen zadeti. Vseeno gre pričakovati enosmerni promet proti vratom gostom, ki bodo verjetno prejeli vsaj dva gola, če ne še več. (7/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Real - Atletico (oba data gol?)
1 (=da)

Madridski derbi je vedno razburljiv in tudi tokrat ne bo nič drugače, saj je letos tudi Atletico, vsja zaenkrat, povsem v igri za naslov prvaka. Forma rdeče-belih je izjemna, saj nizajo zmago za zmago, medtem ko se zvezdniški Real precej muči tudi z dosti slabšimi nasprotniki. Glede na odlično formo Atletica, ki v povprečju zabije tri gole na tekmo, bi tudi tokrat upal staviti, da se bo na Santiagu Bernabeuu zatresla domača mreža. Real pa bi prav tako skorajda moral vsaj enkrat premagati gostujočega vratarja. Če za domačo zmago ne bi dal roke v ogenj, pa je precej bolj verjetno, da se bodo tresle mreže. (7/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Zavrč - Triglav
1

Zavrč je na zadnjih dveh domačih tekmah uspel premagati največja slovenska kluba Maribor in Olimpijo, vmes pa je dvakrat izgubil v Celju. Prav gotovo bodo domači želeli nadaljevati serijo zmag na svojem terenu, tekmec za to pa je kar pravšnji, saj Triglav ni v dobri formi in mu vse bolj grozi izpad v drugo ligo, saj je v prvih 11 krogih zabeležil kar 9 porazov. (7/10)