Da ni vse po starem ter da se varčuje na vsakem koraku, pove že pogled na spletno stran kluba, ki je bila v zlatih časih dnevno osvežena s klubskimi vestmi, v zadnjem mesecu pa je bila objavljena zgolj ena novica. In še v tej klub poziva navijače, naj glasujejo za ACH Volley (predlagala ga je slovenska zveza) na mednarodnem natečaju, v katerem izbirajo moštva, ki najbolj promovirajo pošteno igro, trije klubi z največ glasovi pa si bodo razdelili dobrih pet tisoč evrov. Vsak cekin pač pride prav.

Le lep spomin so tudi časi, ko je ACH Volley svojo ekipo pred novo sezono predstavil v dvorani Tivoli v pompoznem ameriškem slogu, ko so se na kasnejšo pojedino pridrenjali tudi mestni veljaki, med katerimi bi zdaj našli tudi kakšnega ministra. Ne verjamemo, da bomo podobne obraze videli na letošnji, verjetno bolj skromni, predstavitvi.

A če ne drugega, je pred vrati najbolj pestra sezona moške odbojke v zadnjih letih. Prvi favorit na papirju že dolgo ni bil tako ranljiv, predvsem v Mariboru pa se gradi zasedba, ki bi lahko kmalu postala pravi antipod ACH Volleyju. Na obzorju je tako novo rivalstvo med Ljubljano in Mariborom, ki sicer že poteka v zakulisnih igricah malce dlje od pozornosti javnosti. Problem pa je predvsem v tem, da bo liga bolj enakovredna zaradi vsesplošnih nizkih vložkov in ne zaradi dviga kakovosti širom Slovenije.

Za razvoj slovenske odbojke je nujno, da ACH Volley čim dlje zadrži status člana lige prvakov. Kljub temu da se marsikdo pri nas ravna po načelu »naj sosedu crkne krava, če je že sami nimamo«, imajo slovenski odbojkarski delavci razčiščeno vsaj to, da je treba nujno ohraniti stik z vrhunsko evropsko odbojko. Pa četudi to počne njihov ne preveč priljubljen klub.