Olimpija je včeraj vnovič uprizorila nihajočo predstavo, a za odtenek boljšo kot v torek s Salzburgom. Najslabša, najbolj raztrgana je bila njihova uvodna tretjina. Na drugi strani niti KAC ni pokazal nič posebnega, kar je glede na zdravstveni karton Avstrijcev tudi razumljivo. Celovčani so v Ljubljano namreč prispeli le s tremi tujci, kar Olimpija sprva ni znala unovčiti. Glede na razmerje strelov (5:18) so jo domači z enim golom v svoji mreži še dobro odnesli. Nadaljevanje je bilo spodbudnejše. Na krilih mladega vala iz tretjega in četrtega napada se je v ljubljanske vrste pri priči vrnila živahnost in kreativnost. Plod tega so bili trije zadetki, ki so prinesli vodstvo Olimpije s 3:2. Med drugimi se je prvenca v zmajevem dresu veselil Jure Sotlar, ki je bil med člane pripeljan kot veliki up našega hokeja.

Občinstvo je z nestrpnostjo pričakovalo zadnjih dvajset minut in upalo na končno ulovljen prvi plen, toda že po minuti so gostje izenačili. Očitno je bilo, da Olimpija vse bolj s težavo drži ritem s tekmecem, ki pa se je v preteklih letih v Tivoliju že znal predstaviti v boljši luči. V ključnih trenutkih bi morale večji delež prispevati tuje okrepitve, a njihovega učinka ni bilo na spregled. Morda je peti poraz odprl oči trenerju Bojanu Zajcu, da bo že v nedeljo malo premešal peterke, potem ko se je tudi pod njegovimi nogami zdaj že zaiskrilo. Če bi poslušal glas ljudstva, bi morali mladi domači hokejisti dobiti več priložnosti, počasni Bryan Schmidt pa ne bi smel kaj početi v udarnem branilskem paru.

»Že res, da sem se razveselil prvega zadetka, a kaj nam to pomaga, ko smo na tak način izgubili tekmo. Vsi smo žalostni. Res smo se trudili in si želeli zmage. Upajmo, da nam uspe že v nedeljo v Beljaku,« je rekel Jure Sotlar, njegov trener Bojan Zajc pa je pristavil: »Zadnja sekunda? Tu nimamo kaj. Na nekatere stvari v športu pač težko vplivaš. Pozitivna stvar je, da smo od druge tretjine igrali dobro, s pristopom sem zadovoljen. Glede na to, da imamo na lestvici nič točk, bo treba nekaj narediti. Tako ali drugače.«

EBEL, včerajšnje tekme: Telemach Olimpija – KAC 3:4 (0:1, 3:1, 0:2, gledalcev 1500; 0:1 Koch 5, 1:1 Ulmer 25, 1:2 Berr 26, 2:2 Sotlar 30, 3:2 Ograjenšek 33, 3:3 Lammers 42, 3:4 Geier 60), Znojmo – Beljak 5:3, Dunaj – Innsbruck 5:0, Gradec – Bolzano 5:2, Salzburg – Alba 2:3 v podaljšku, Dornbirn – Linz 1:3, vrstni red: Bolzano 11, Dunaj, Beljak in Linz po 8, KAC 7, Innsbruck, Alba in Gradec po 6, Znojmo in Salzburg po 5, Dobrnbirn 4, Olimpija 0. Pari prihodnjega kroga, danes ob 17.30: Znojmo – Innsbruck, jutri ob 17.30: Beljak – Olimpija, Dobrnbirn – KAC, Linz – Salzburg, Bolzano – Gradec.