Ljubljančane je na prejšnji tekmi pokopala slaba druga tretjina, potem ko so dobro začeli in končali. Tokrat so pobudo že na začetku prevzeli gostje, ki so tudi prvi povedli, po hitrem protinapadu je v peti minuti zadel Thomas Koch. Domači so imeli priložnost ob koncu ob igralcu več, a je niso izkoristili.

Zmaji so nadaljevali precej bolj poletno. Plod takšne igre je bil izenačujoči zadetek, ki ga je dosegel Jeff Ulmer. Izenačenje sicer ni zdržalo dolgo, saj je moral Jerry Kuhn po dobri minuti spet po plošček v mrežo, vseeno pa so Ljubljančani z vse boljšo igro nakazali, da še niso rekli zadnje besede. To je dokazal tudi Jure Sotlar, ko je iz bližine še enkrat premagal Fabiana Weinhandla. Nov zadetek je spodbudil domače, ki so se razleteli po ledu, na nov gol pa ni bilo treba dolgo čakati. Že v 33. minuti je bilo na semaforju 3:2, strelec pa po lepi akciji za golom Ken Ograjenšek. A Ulmer po protinapadu in Judd Blackwater, ki je bil povsem sam pred vratarjem Celovca, sta zapravila še dve lepi priložnosti, tako da je ostalo pri tesnem vodstvu zeleno-belih.

Že na začetku zadnjega dela je KAC spet izenačil in težaško delo za Ljubljančane se je znova začelo od začetka. Obe ekipi sta v tem delu manj tvegali, za odtenek boljši so bili gostje, sredi tretjine pa so niti igre spet prevzeli zmaji. Andrej Hebar, Miha Verlič in Ulmer so si pripravili priložnosti za vodstvo, toda ostale so neizkoriščene. Morda se je tudi to maščevalo hokejistom Olimpije, ki so nato nesrečno končali dvoboj: ko so vsi že čakali na podaljšek, se je plošček gostom sekundo pred koncem srečno odbil za hrbet Kuhna. Protesti domačih, češ da je pred tem spremenil smer zaradi enega od sodnikov, niso zalegli in Celovec je iz Tivolija odnesel obe točki.

V nedeljo se bodo zmaji podali na novo gostovanje k drugemu koroškemu ligašu v Beljak.