Specialitete argentinske kuhinje »spremljata« legendarna Argentinca - nogometaš Diego Armando Maradona in revolucionar Ernesto CheGuevara. Malo manj bučno, a zato z nič manj vonjavami vabijo Nemci, pri katerih gredo najbolj v promet klobase in piščanci, ter Čehi, ki pa ne ponujajo znamenitih »knedeljčkov« z golažem, ki se še kako dobro podajo pivu.

Dobro so zastopane tudi stojnice s slovenskim in italijanskim pršutom, številnimi siri in vini iz Furlanije, Brd, Vipavske doline in Krasa. Seveda pa te dobrote niso poceni. Za pleskavico z dodatki je treba odšteti šest evrov, za manjši argentinski zrezek pa kar 15 evrov. Cena malega piva je tri evre, kozarec vina pa je moč popiti tudi za evro.

Drevi je zadišalo tudi v Novi Gorici, kjer domači gostinci v dalmatinski vasi ponujajo morsko hrano, ki jo obiskovalci zalivajo z vinom iz Pelješca, kjer je vse več dobrih vinogradnikov in vinarjev. Okuse na meji sta Gorica in Nova Gorica povezali tudi z brezplačnim vlakcem in mini busom, tako da obiskovalci lahko sproti primerjajo ponudbo. Ta je pestra, le dovolj evrov je treba imeti v žepu, da se namesto želodca po dobrotah ne pasejo samo oči.