Zanimivo, da so slovenski prvaki s svojo apatično in počasno igro pri izidu 2:5 zajetno število obiskovalcev kar sami odgnali iz dvorane, da so ti zamudili poslastico v zadnjih minutah, ko smo videli dva gola Olimpije in zmagovita pretepaška vložka Alexa Berryja in Boštjana Groznika. No, zaključek obračuna in nekaj poskočnih uvodnih minut je bilo pravzaprav vse, kar je Olimpija pokazala dobrega na tej tekmi. Vse drugo je bilo povprečno in v skladu s slovesom zadnjeuvrščene ekipe na lestvici. Zdaj so pred ljubljanskimi hokejisti zelo zahtevni večeri, začenši z nocojšnjim, ko v Tivoli ob 19.15 prihaja celovški KAC, najtrofejnejši klub v regiji, nato pa že v nedeljo sledi pot k starim znancem v Beljak. Že v prihodnjih dneh bo postalo jasno, koliko zmagovalne miselnosti ima v sebi zdajšnja ljubljanska zasedba.

Če Olimpija čim prej ne ujame serije zmag, se bo lahko že začela pripravljati na januar 2014, ko se začne drugi del tekmovanja in odpre lov na dve prosti mesti za končnico. Zgodovina pravi, da Ljubljančani nikdar niso ujeli izločilnih bojev, če na začetku sezone niso obdržali koraka s tekmeci. Nazadnje je bilo tako pred letom dni, verjetno pa bodo imeli v tej sezoni še nekoliko zahtevnejše delo, saj so moštva še bolj izenačena kot v preteklosti, zato je pričakovati oster boj za uvrstitev med udarno šesterico. Danes bo Olimpija še vedno igrala brez trojice že dlje časa poškodovanih (Miha Pesjak, Scott Howes in Pascal Morency), manjkal pa bo tudi Žiga Grahut, ki je na roko dobil štiri šive. Med drugim bo zanimivo videti, koliko zaupanja trenerja Bojana Zajca še uživa udarni branilski par Nicholas Ross-Bryan Schmidt, ki je kazensko že obsedel na klopi.

EBEL, danes ob 19.15: Olimpija – KAC, Znojmo – Beljak, Dunaj – Innsbruck, Gradec – Bolzano, Salzburg – Alba, Dornbirn – Linz.